Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » MINISTAR OBRANE VENEZUELE ODBIO PROVESTI VOJNI PUČ ZA AMERIKU: ‘Ne želimo svrgnuti predsjednika Madura s vlasti’

MINISTAR OBRANE VENEZUELE ODBIO PROVESTI VOJNI PUČ ZA AMERIKU: ‘Ne želimo svrgnuti predsjednika Madura s vlasti’

maduro-ministarKako onda mogu govoriti o diktaturi ili tiraniji, kada se u našoj zemlji otvoreno podržava politički pluralizam, potpuna sloboda izražavanja, kao i druge javne slobode?

Sa dubokim ogorčenjem smo ispratili zlurade izjave državnog tajnika Sjedinjenih Američkih Država Rexa TilLersona, koji je pokazao duboko nepoznavanje stvarne situacije u našoj zemlji, ukazavši na niz problema koji nas “muče”, među kojima se ističu: korupcija, opresija, diktatura, tiranija, kao i da se Venezuela mora vratiti na ustavni put slobodnih izbora.

Tillerson je naglasio da je Venezuela bila velika zemlja prosperitetne prošlosti, ali da se trenutno suočava sa kolapsom, ukazujući da bi, u ovoj situaciji vojnici mogli postati “agenti promjene”.

Takve izjave su jednako nesuvisle i apsurdne, posebno što su izrečene nakon tri izborna procesa (za Ustavotvornu skupštinu, regionalne izbore i lokalnih izbora), a u trenutku kada su raspisani predsjednički izbori kao još jedan pokazatelj naše spremnosti da učvrstimo građanski mir putem ustavnih i demokratskih mehanizama koji poštuju volju naroda.

Kako onda mogu govoriti o diktaturi ili tiraniji, kada se u našoj zemlji otvoreno podržava politički pluralizam, potpuna sloboda izražavanja, kao i druge javne slobode?

Ako govorimo o korupciji, Tillerson, izgleda, nije informiran, ili ne želi biti informiran o ogromnim naporima koje je uložilo novo javno tužiteljstvo, koje se, za razliku od prethodnog, u potpunosti posvetilo otklanjanju ove pošasti, i za vrlo kratko vrijeme postiglo izuzetne rezultate.

Brojni su dužnosnici uhićeni na svim razinama koji su počinili kriminalne radnje u raznim državnim tijelima.

Kada ovaj izaslanik imperijalizma govori o “prosperitetnoj prošlosti”, to čini jer očito nije upućen u veliki napredak koji je postignut u okviru socijalnog sektora tijekom posljednjih 18 godina: socijalna ulaganja su ranije iznosila 39,1 posto, dok od pobjede Bolivarske revolucije do danas iznose 74,1 posto; ranije broj umirovljenika nije prelazio 350 000, a danas 3,5 milijuna građana prima mirovinu; u posljednjih 6 godina izgrađeno je 1.932.869 jedinica za stanovanje unutar Velike stambene misije … i to su samo neka od postignuća.

Uzevši u obzir sve navedeno, neophodno je napomenuti da ove poteškoće kroz koje trenutno prolazimo predstavljaju posljedicu nečuvene ekonomske i financijske blokade, kao i nezapamćenog napada Vlade Sjedinjenih Američkih Država i njihovih unutarnjih i vanjskih saveznika na Venezuelu, koji traje već godinama i koji ima za cilj cjelovito uništavanje našeg gospodarstva koje bi dovelo do nestabilnosti, kaosa i anarhije.

Pokušaj da nas okarakteriziraju kao “agente promjene” u potpunosti zanemaruje slobodarsku povijest i tradiciju Nacionalnih bolivarskih oružanih snaga, koje ni u kom slučaju ne mogu djelovati protiv državnih institucija, a još manje protiv predsjednika izabranog voljom većine naroda.

Naprotiv, naše oružane snage uvijek su bile čuvar demokratskog i pravnog sustava, slobode i mira Republike.

Nikada više neće biti nametnuta vlast koju provode diktatori obučeni u američkim školama, niti zloglasni “Plan Kondor” koji je posijao bijedu i potlačio toliko naroda u našoj regiji.

Nadamo se da će ujedinjena Latinska Amerika o kojoj su sanjali Bolivar i Chavez, kao i čitav svijet biti u stanju razumjeti da će se mjere koje danas poduzimaju entiteti poput Organizacije američkih država (OAS) i takozvana Grupa Lima protiv Venezuele, poduzimati i u budućnost protiv bilo koje zemlje koja se protivi interesima SAD-a.

Državne bolivarske oružane snage najoštrije odbacuju takve izjave, koje također predstavljaju nedopustivi čin miješanja u unutarnja pitanja naše zemlje.

Potvrđujemo apsolutno poštivanje Ustava i zakona naše zemlje, kao i potpunu odanost građaninu Nicholasu Maduru Moroso, predsjedniku Bolivarske Republike Venecuele i našem vrhovnom zapovjedniku, koji je izabran voljom naroda i sukladno Ustavu, i pod čijim vodstvom ćemo djelovati kako bismo zaštitili interese venezuelanskog naroda.

U tom smislu, ponovno potvrđujemo legitimnost suverene i osnažene Ustavne nacionalne skupštine.

Nikad nećemo prihvatiti da bilo koja strana vlada ili sila ometa unutarnje poslove naše voljene domovine, a prije takvih pokušaja će nacionalne oružane snage uvijek biti ujedinjene.

“Venecuelansko sunce se rađa u Gvajani Essequibo”
“Chavez živi … domovina opstaje!”
“Neovisnost i socijalistička domovina”
“Živjet ćemo i pobeđivat ćemo!”
“Zauvijek do konačne pobjede!”
– Vladimir Padrino Lopes, ministar obrane.

Prema portalu CelebrityNetWorth, Rex Tillerson ima procijenjeno bogatstvo na oko 300 milijuna dolara.
 
(fakti.org)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,