Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » AMERIČKI STATE DEPARTMENT ULAŽE 700 TISUĆA DOLARA U MAĐARSKE MEDIJE ZAHTIJEVAJUĆI ‘PROGRAMIRANJE’ GRAĐANA PROTIV ORBANA I PATRIOTA

AMERIČKI STATE DEPARTMENT ULAŽE 700 TISUĆA DOLARA U MAĐARSKE MEDIJE ZAHTIJEVAJUĆI ‘PROGRAMIRANJE’ GRAĐANA PROTIV ORBANA I PATRIOTA

orban-govorAmerikanci su se već sada otvoreno počeli miješati u mađarske izbore koji će se održati ove 2018. godine

Američki State Department je pobudio kontroverze oko najave da će uložiti 700.000 dolara u mađarske medije što je razljutilo mađarske antiglobaliste i konzervativnu vladu

Financiranje je najavio američki visoki državni službenik David Kostelancik, koji je prethodno otvoreno kritizirao Trumpovu administraciju aludirajući na „očite nedosljednosti u vanjskoj politici SAD-a” i napomenuo je da „nije svaka kritika vlasti „lažna vijest”.

Portal Breitbart London je govorio sa dužnosnikom State Departmenta koji je potvrdio da podržava ono što oni nazivaju „demokracija i programiranje ljudskih prava” u mnogim zemljama, te imaju namjeru to provesti i u Mađarskoj – savezniku NATO-a – te da će financirati „podršku medija koji djeluju u glavnom gradu … za proizvodnju činjenica na temelju izvješća i povećati svoju publiku i ekonomsku održivost”.

Izjave State Departmentovog dužnosnika Kostelancika da previše mađarskih medija navija za premijera Viktora Orbana i njegovu popularnu konzervativnu vladu – koji je zaradio također moćne neprijatelje suprotstavljanjem Europskoj uniji na planu masovne imigracije, izgradio je visoko učinkovit granični zid (koji je smanjio ilegalnu imigracijau za 99%), i razotkrio mrežu europskih političara koji se smatraju „pouzdanim saveznicima” milijardera George Sorosa.

Očigledan odgovor na sve ovo je napor State Department koji je namijenjen za poticanje stavova protiv vlade i oporbenih medija. To upućuje na zaključak da se još uvijek provodi politika iz Obamine ere, protiv konzervativnih ciljeva politike na međunarodnoj razini u inat predsjedniku Trumpu, koji je pohvalio prvi puta nekog premijera Europe – premijera Orbana – kao „jakog i hrabrog”.

Mađarski lider je zadržao poziciju jake opozicije prema „globalističkoj eliti, birokratima koji ih služe, političarima na njihovim plaćama, i agentima Soroseve mreže preko koje utjelovljuju svoje interese”, unatoč oštrom protivljenju od strane Bruxellesa, pro-imigracijskih nevladinih organizacija, i lijevih liberalnih američkih medija, koji vjeruju da se on zalaže za „tihu većinu” potlačenih obitelji diljem Zapada, koji žele sačuvati svoju kršćansku baštinu i nacionalni identitet.

Sa svoje strane, mađarska vlada je osudila State Department za ono što ona smatra napadom na njihove unutarnje poslove uoči nacionalnih izbora u proljeće 2018.

„Što je ovo, ako nije intervencija i miješanje u predizbornu kampanju i unutarnje poslove u Mađarskoj? Koji Washingtonski ured može odlučivati o programima medijskih organizacija?”, upitao je ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto, koji je rekao da je šokantno da se novac američkih poreznih obveznika koristi za – citirajući State Department – „educiranje novinara o tome kako prakticirati njihovu trgovinu vijestima” u srodnim demokracijama.

„Ministarstvo vanjskih poslova i trgovine Mađarske je prozvalo State Department, tražeći objašnjenje, rekavšti da se to smatra kao politička intervencija od strane Ministarstva vanjskih poslova Amerike uoči izbora u Mađarskoj”, dodao je glasnogovornik.
 


 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,