Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » CHEMTRAILS, MEDIJI » KONTRAVERZNI POTEZ: UN će zabraniti ‘opasnu praksu’ špricanja Chemtrailsa

KONTRAVERZNI POTEZ: UN će zabraniti ‘opasnu praksu’ špricanja Chemtrailsa

un-chemUjedinjeni narodi su pozvali da se zabrani smrtonosna praksa prskanja Chemtrails u Zemljinoj atmosferi kao sredstvo za borbu protiv klimatskih promjena

Raspršivanje “Chemtrailsa” je tehnika geoinženjeringa koju koriste vlade diljem svijeta da smanje negativne učinke globalnog zatopljenja, piše Reuters.

Prema timu znanstvenika, UN mora nametnuti moratorij na geoinženjering zbog činjenice da on manipulira prirodom na tako ogromnoj skali da bi moglo završiti brisanjem biljnog i životinjskog svijeta sa planete.

Izaslanici iz gotovo 200 zemalja okupili su se u Nagoyi u Japanu, da dogovore ciljeve u borbi protiv uništenja šuma, rijeka i koraljnih grebena koji pružaju egzistenciju prirodi i ekonomiji.

Glavni razlog degradacije prirode su klimatske promjene, kažu Ujedinjeni narod koji pozivaju svijet da hitno učini sve što može kako bi se zaustavilo globalno zatopljenje i spriječile ekstremne suše, poplave i porast razine mora.

Neke zemlje smatraju projekte geoinženjeringa koji su vrijedni milijarde dolara kao način kontrole klimatskih promjena kroz smanjenje količine sunčeve svjetlosti koja udara u zemlju ili upijajući višak emisije stakleničkih plinova, posebice ugljičnog dioksida.

„Apsolutno je neprimjereno da šaka razvijenih zemalja donosi odluku i provodi projekte geoinženjeringa bez odobrenja svih zemalja u svijetu”, rekao je Pat Mooney iz organizacija ETC Group u Kanadi za Reuters.

„Oni ne bi trebali nastaviti provoditi te eksperimente u stvarnosti, eksperimentirajući sa okolišem dok ne postoji konsenzus u Ujedinjenim narodima da je to u redu.”

Neke grupe za zaštitu okoliša kažu da je geoinženjering put za neke vlade i tvrtke koji poduzimaju korake da smanje emisije na planetu koji se zagrijava.

Klimatski UN-ov panel kaže da će pregled geoinženjeringa biti dio njihovog sljedećeg velikog izvješća.

#Solarni reflektori

Neki od predloženih programa geoinženjeringa uključuju:

- Oplodnja oceana. Velika područja oceana se posipaju sa željezom ili drugim hranjivim nutrijentom da bi se umjetno potaknuo rast fitoplanktona, koji bi što više upio ugljični dioksid. No, to bi moglo potaknuti cvjetanje štetnih algi koje upijaju hranjive tvari i ubijaju ribe i druge životinje.

- Špricanje morske vode u atmosferu da bi se povećala reflektivnost i kondenzacija oblaka tako da odbijaju što više sunčeve svjetlosti natrag u svemir.

- Postavljanje trilijuna sićušnih solarnih reflektora u svemir da se smanji količina sunčeve svjetlosti koja dopire do Zemlje.

- Umjetni vulkani. Sitne čestice sulfata ili drugih materijala koji se oslobađaju u stratosferu reflektiraju sunčevu svjetlost, simulirajuči učinak velike erupcije.

- Prikupljanje i skladištenje ugljika. Uz potporu brojnih vlada koje će pomoći i uključiti se u izdvajanje CO2 iz atmosfere i upumpavati ga duboko pod zemlju.

Mooney je rekao da UN-ova Konvencija o biološkoj raznolikosti (CBD) treba proširiti svoj de facto moratorij sa oplodnje oceana na svim projekte geoinženjeringa, iako se tom prijedlou opiru neke zemlje, uključujući i Kanadu.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: CHEMTRAILS, MEDIJI · Tags: , , , , , ,