Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » BRITANSKI LORD: Moramo prestati širiti ‘dezinformacije’ o Rusiji

BRITANSKI LORD: Moramo prestati širiti ‘dezinformacije’ o Rusiji

lord-rusijaBritanski Lord Waverley je osudio kampanju dezinformacija usmjerenu na Rusiju od strane mainstream medija, tvrdeći da se temelji na retorici „loše informiranosti”

U ponedjeljak je vikont Waverley rekao Kući Lordova da „u vrijeme eskalacije retorike … odnosi s Rusijom moraju pridobiti našu pažnju.”

U posljednjih nekoliko mjeseci, britanski političari stalno lažu i napadaju Rusiju.

Unatoč optužbama koje se stalno razotkrivaju kao lažne, zastupnici su inzistirali da Facebook i Twitter nastave tražiti utjecaj ruskih botova na društvenim medijima tijekom referenduma Brexit u 2016. godini.

U novije vrijeme je ministar obrane Gavin Williamson unio razdor u bilateralnim odnosima. U petak je tvrdio da je Rusija zapravo špijunirala britansku infrastrukturu, kako na domaćem terenu, tako i kroz osjetljive interkontinentalne morske kablove.

On je također naveo da bi Rusija mogla pokrenuti hakerske napade u bilo koje vrijeme, i da će ubiti „tisuće i tisuće i tisuće” Britanaca.

Na temu obrane, Lord Waverley je istaknuo da, iako su odnosi sa Rusijom možda bili napeti u posljednjih nekoliko desetljeća, i to može poslužiti Britaniji da ne zaboravi svojeg starog saveznika iz Drugog svjetskog rata.

„Ruski ratni gubici su bili ogromni”, rekao je on. „Bez njih ne bismo bili ovdje danas.

„U tome možda leži ključ angažmana Ujedinjenog Kraljevstva s Rusijom: premošćivanje jaza i izgradnje povjerenja vitalnog za podupiranje produktivnog budućeg odnos.”

Neki su pohvalili Waverleyjeve riječi, a drugi su im se protivili, pozivajući se na sukobe u Siriji i Ukrajini.

Gospodin Truscott je rekao da Velika Britanija mora raditi s Rusijom i pronaći način da riješi probleme u Ukrajini.

„Trebali bismo u potpunosti surađivati s Rusijom u svezi pitanja kao što su Sirija, Iran i Sjeverna Koreja, te u borbi protiv međunarodnog terorizma, trgovine drogama i trgovine ljudima.

„Moramo da se maknuti od trenutne bezumne retorike i diplomacije “milo za drago”, što je opasno, i ako se nastavi, može nas dovesti do katastrofe. Ako nismo pažljivi i ako govorimo stalno o ratu, to može postati samo-ispunjujuće proročanstvo.” (RT)
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,