Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » PROROČANSTVO PAPE IVANA PAVLA II: ‘Radikalni islam će preuzeti Europu’

PROROČANSTVO PAPE IVANA PAVLA II: ‘Radikalni islam će preuzeti Europu’

papa-ivan-pavaoBivši papa Ivan Pavao II je upozorio da će radikalni islam preuzeti Europu u svojem predviđanju kojeg je izrakao svojem bliskom prijatelju prije nego što je umro

Osobe bliska Svetom Ivanu Pavlu II je tvrdila da je on bio „mistik”, koji je često imao proročanstva od Boga i izrekao je upadljivo točna predviđanja o budućnosti.

Govoreći ispred velike grupe vjernika u isposnici „Svetog Petra i Pavla” proteklog listopada monsinjor Mauro Longhi iz Opusa Dei je prepričao razgovor koji je imao sa pokojnim papom u ožujku 1993. godine na jednom od njhovih mnogobrojnih planinarskih izleta u planine.

Nakon što je otišao malo dalje ispored svojih kolega, Longhi i sveti Ivan Pavao su uzeli pauzu za sendvič.

U video-snimkci razgovora iz listopada, Longhi se čuje kako izgovara da je primijetio da se Pavlu ruke tresu. (Ivan Pavao je imao Parkinsonovu bolest koja još nije bila otkrivena u 1993.) Papa je primijetio tada mladićev pogled.

„Dragi Mauro, to je starost”, objasnio je on.

Longhi je uskočio i rekao: „Ali ne, vaša Svetosti, vi ste mladi.”

„To nije istina”, odbrusio je papa. „Ja kažem da sam star jer sam star.”

Longhi je nastavio:

„Onda je Wojtyla promijenio ton, i umjerio me na jednu od svjoih noćnih vizija, rekao mi je: „Reci to onima koje ćete susresti u crkvi trećeg tisućljeća. Vidim Crkvu kako pati od smrtonosne pošasti. Još dublje, bolnije i smrtonosnije od ovog tisućljeća”, pozivajući se na … komunizam i nacistički totalitarizam.

„To se zove islamizam. On će napasti Europu. Vidio sam horde kako dolaze sa zapada na istok”, i on je opisao zemlje jednu po jednu: od Maroka do Libije i Egipta, i tako dalje do istočnih dijelova. Sveti Otac je dodao, „Oni će napasti Europu, Europa će biti kao podrum, puna starih relikvija, sjenovita, i puna paučine. Obiteljskih dragocjenosti. Ti i Crkva trećeg tisućljeća ćete morati izdržati invaziju. Ne sa vojskom, vojska neće biti dovoljna, već uz vašu vjeru, živjeti sa integritetom.”

Prema portalu La Nuova Bussola Quotidiana (http://www.lanuovabq.it/it/la-visione-di-giovanni-paolo-ii-lislam-invadera-leuropa), koji je prvi objavio vijest na talijanskom, Longhi je „svećenik iznad svake sumnje” koji je „uživao osobno poštovanje ne samo Ivana Pavla II, več i Benedikta XVI, i to toliko da je 1997. godine bio pozvan na Vatikansku dikasteriju Kongregacije za kler.

”Između 1985. i 1995. godine Longhi, koji je zaređen 1995. godine, bio je u pratnji Ivana Pavla II na njegovim skijanjima i planinarenjima, te ga je ugostio u ljetnoj kući Opusa Dei u Abruzzou, koja je u to vrijeme bila samo „jednostavna kuća na selu.”

Longhi je kazao okupljenima također da je Papa koristio skroman automobil da bi se iskrao iz Rima kad je išao na ta putovanja u planine, u pratnji svog osobnog tajnika, monsinjora Stanislawa Dziwisza, i nekoliko drugih poljskih prijatelja.

Kad se automobil zaustavio na naplatnim kućicama „jedino mjesto na kojem bi ga netko mogao prepoznati”, „Papa Wojtyla” se pretvarao da je duboko zadubljen u novine koje je držao pred sobom.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik CC” i odaberite “Prijevod titla”*

 
Ivan Pavao II je bio poznat i kao veliki sportaš; i da je on bio i mistik što mnogo manje poznato. Ipak, prema portalu La Nuova Bussola Quotidiana, Longhi je rekao da je mogao naći Ivana Pavla noću na koljenima ispred šatora kapele kuće u planinama. Oni koji su živjeli u kući mogli su čuti kako razgovara „s vremena na vrijeme, čak i živahno” s Gospodinom ili „s voljenom majkom, Djevicom Marijom.”

Štoviše, Longhi je rekao da mu je najveći prijatelj Ivana Pavla, kardinal Andrzej Deskur, rekao da je svetac imao [youtube video 00:31:05 min] „dar vizija.” Kada je Longhi pitao što to znači, Deskur je rekao „On govori kroz utjelovljenog Boga, Isusa; vidi njegovo lice i on vidi i lice njegove majke.”

Navodno su ove vizije započele kod Karola Wojtyle prvi put na misi, 2. studenog 1946., u kripti sv. Leonarda u katedrali Wawel u Krakovu, tijekom Uzvišenja Hosta.

Iako je Ivan Pavao II ponekad nazvivan „papom islama”, tradicionalni vjernici su odavno osudili fotografije pape kako ljubi Kuran.

Kršćani moraju biti obrazovani u svezi „objektivnog znanja islama”.

U knjizi “Ecclesia in Europa”, Ivan Pavao II je napisao:

57. … Pravilan odnos sa islamom je osobito važan. Što je često je postalo očito u posljednjih nekoliko godina biskupima Europe, „mora se provoditi oprezno, s jasnim idejama o mogućnostima i granicama, te s povjerenjem u Božji spasonosni plan za svu svoju djecu”. Također je potrebno uzeti u obzir značajan jaz između europske kulture, sa svojim dubokim kršćanskim korijenima i muslimanskom misli.

U tom smislu, kršćani koji žive u svakodnevnom kontaktu s muslimanima trebaju biti pravilno obrazovani u objektivnom znanju islama i omogućiti povući usporedbe s vlastitom vjerom. Takva obuka se treba osigurati posebno sjemeništarcima, svećenicima i svim pastoralnim djelatnicima. To je s druge strane razumljivo da Crkva, čak i kada se pitaju europske institucije da bi se osigurala promocija vjerske slobode u Europi, trebao osjetiti potrebu na inzistiranju reciprociteta u jamčenju vjerskih sloboda u zemljama različitih religijskih tradicija, gdje su kršćani manjina.

U tom kontekstu, „može se razumjeti zaprepaštenje i osjećaj frustracije kršćana koji žele dobrodošlicu, na primjer u Europu, vjernika drugih religija, dajući im mogućnost ostvarivanja svojeg štovanja, i kojima je zabranjeno provoditi kršćansko bogoslužje” u zemljama gdje su ti vjernici u većini i gdje jedino vlastitu vjeru priznaju i promiču. Ljudska osoba ima pravo na vjersku slobodu, i svi ljudi, u svakom dijelu svijeta „bi trebali biti imuni od prisile od strane pojedinaca, društvenih skupina i svake ljudske vlasti”.

Portal La Nuova Bussola Quotidiana čini se da je svjestan valova u javnosti koje će njegov članak napraviti s tim objavama. Završni odlomak njegovog članka o monsinjoru Longhiju 22. listopada primjećuje da smo suočeni s „politički nekorektnim čitanjem islamskog fenomena od strane pape Katoličke crkve.”

Časopis naziva ova čitanja i „proročkim” i „diktatorskim”, te kaže da se proročanska invazija možda već događa. Završava:

„U međuvremenu, neumoljivo, svjetla se gase u kršćanskoj Europi koja se povlači u podrum ispunjen starim relikvijama i paučinom. „Karol Veliki” je govorio, a još i danas nas poziva da se odupremo invaziji i da s vjerom živimo u cijelosti.” (Lifesitenews.com)
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , ,