Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » POVIJESNI PRESEDAN: Sotonisti iz države Missouri pobijedili u slučaju kojim se ukida jedan zakon o pobačaju

POVIJESNI PRESEDAN: Sotonisti iz države Missouri pobijedili u slučaju kojim se ukida jedan zakon o pobačaju

abortus-sotonistiĐavolji hram iz države Missouri tvrdi da je odnio pobjedu u vjerskim slobodama u slučaju kojim se traži da se ukine jedan zakon o pobačaju koji zahtijeva da žene čekaju 72 sata prije postupka, te da moraju proći ultrazvuk i čuti srce fetusa

Tijekom nedavne sudske rasprave, sudac Vrhovnog suda države Missouri Laura Denvir Stith upitala je državu da razjasni da li su žene bile prisiljene zakonom proći ultrazvuk kako bi slušale srce fatusa.

„Najbolje tumačenje tog tipa” – odgovorio je državni odvjetnik John Sauer, „da ona ima pravo to odbiti.”

„Ne postoji zakonska obveza da moraju platiti ultrazvuk”, dodao je on.

Statut, kojeg je donijela Republikanska stranka u državi Missouri kroz zakonodavno tijelo u 2014. godini, povećao je na 72 sata, sa 24, vrijeme koje žena mora čekati da se podvrgne pobačaju nakon prvog savjetovanja, čitanja knjižice, pregleda ultrazvukom i slušanja otkucaja srca fetusa.

Odvjetnik koji predstavlja Sotonistički hram tvrdio je da je zakon medicinski nepotreban i krši ženska osobna vjerska uvjerenja, i zatražio da se blokira zakon.

Tužitelj je u slučaju iz sudske podneske „Mary Doe” izazovao državi zakon „informiranog pristanka”, na temelju kojeg se krše vjerska uvjerenja u tjelesnim autonomijama, koja je jedna od temelja Sotonističkog hrama.

Prema tužbi, Mary Doe je rekla da je dobila ultrazvuk prije njenog abortusa u podružnici “Planiranog roditeljstva” u St. Louisu u 2015. godini, iako nije bila zadovoljena nikakva „medicinska svrha koja je poslala Mary Doe na ultrazvuk.”

Nije jasno kada će Vrhovni sud države Missouri donijeti svoju konačnu odluku u ovom slučaju koji u posljednjih nekoliko godina gradi svoj put kroz državne i savezne sudove.

Ako Vrhovni sud presudi da zakoni države Missouri o pobačaju doista krše vjerska prava, žene u državi Missouri bi mogle uvjerljivo koristiti isti argument kako bi se izbjeglo razdoblje od 72 sata čekanja i druga ograničenja nametnuta od strane zakonodavca.

Savezna slučaj je trenutno u pregledu na županijskom sudu u St. Louisu.

Đavolji Hram je ne-teistička vjerska organizacija posvećena sotonističkoj praksi i promociji sotonističkih prava.

Članovi grupe ne vjeruju literalno i doslovno u Sotonu, ali vide biblijsku Sotonu kao metaforu za pobunu protiv tiranije.
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,