Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » PAKISTAN: Trebamo uvesti javno vješanje pedofila i ubojica djece – kao poruka ostalima

PAKISTAN: Trebamo uvesti javno vješanje pedofila i ubojica djece – kao poruka ostalima

indija-pedofiliPakistanski Senat je predložio da se javno objese oni koji seksualno zlostavljaju ili ubiju djecu

Mjera je došla kao odgovor na jezivi slučaj pakistanske 7-godišnje djevojke koja je bila silovana i ubijena ranije u siječnju.

Dio pakistanskog Kaznenog zakona (PPC) o kažnjavanju silovatelja i ubojica djece trenutačno kaže: „Tko izvrši otmicu ili otme neku osobu mlađu od 14 godina da bi se takva osoba ubila ili podvrgnula teškoj boli … bit će kažnjen smrću.”

Predsjednik Senata Stalnog odbora unutarnjih poslova Rehman Malik sada traži promjenu tog zakona dodavanjem izraza ‘javnim vješanjem’ iza riječi ‘smrću’.

Dodatak je predložen samo jedan dan nakon što su pakistanske vlasti uhitile ključnog osumnjičenika za ubojstvo 7-godišnje djevojčice Zainab Ansari.

Djevojčica je oteta i kasnije pronađena silovana i ubijena u blizini istočnog grada Lahore ranije u siječnju. Slučaj je potaknuo masovne prosvjede i šok u cijeloj zemlji, a demonstranti su optužili vladu za nedjelovanje.

U utorak je policija uhitila 24-godišnjeg muškarca čiji se DNA podudara sa uzorkom pronađenenom na tijelu djevojčice, u skladu sa Shahbaz Sharifom, glavnim ministrom pokrajine Punjab. Osumnjičeni je identificiran kao Imran Ali, i bio je susjed žrtve.

Kasnije je priznao da je ubio najmanje osam djevojaka, uključujući Zainab. Priznanje je snimljeno u video objavljenom u lokalnim medijima. „Želim da se Imran Ali objesi javno … ja ću zatražiti političke stranke da podrže moju želju”, rekao je Sharif.

Više od 1.700 djece je zlostavljano u Pakistanu u prvih šest mjeseci 2017. godine, prema podacima iz organizacije Sahil, koja radi na zaštiti djece, rekli su lokalni mediji.

U 2016, ukupan broj prijavljenih slučajeva zlostavljanja djece je bio veći od 4.000, što znači da se u prosjeku 11 djece zlostavlja u Pakistanu svaki dan.

Ipak, ima i onih koji se protive drastičnim mjerama. „Incident djevojčice Zainab je nesretna okolnost, ali potreba za javnim vješanjem također nije pravilna„ – rekao je senator Hasil Bizenjo. Prema senatoru Farhatullah Babaru, ako se zakon promijeni, bit će to ‘poziv na vješanje svih građana.’

U međuvremenu, peticija na change.org u kojoj se poziva na vješanje ubojice djevojčice Zainab skupila je više od 320.000 potpisa, no ona je zatvorena jer nije skupila potrebnih 500 tisuća potpisa.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,