Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Krvava indijanska kletva: Odnijela živote sedam američkih predsjednika (VIDEO)

Krvava indijanska kletva: Odnijela živote sedam američkih predsjednika (VIDEO)

indijanci-kletvaDuhovni voda indijanskog plemena prokleo je u 19. stoljecu američke predsjednike jer im je američka vojska uzela zemlju i poubijala ljude

Tekumseh je bio indijanski poglavica kojeg su u ratu 1811. godine američki vojnici više puta prevarili.

Cijelom plemenu su uzeli zemlju i sve ih poubijali. Njegov brat, duhovni vođa plemena je za vrijeme bitke u kojoj je konjica generala William Harrisona, budućeg američkog predsjednika, napravila veliki pokolj nad Indijancima, sazvao „duhove svojih predaka“ i sa njima odlučio staviti kletvu na Harrisona.

„Postat ćeš veliki poglavica bijelog naroda, ali nećeš do kraja izvesti svoj mandat, ni ti niti bilo koji poslije tebe koji bude izabran u godini koja se završava nulom, umrijet ćeš nasilnom ili prirodnom smrću, tako mi Manitua, ovako će biti. I svaki put kad umre, neka se svi sjete smrti mog naroda.“

Idućih sto godina svi američki predsjednici izabrani u nultoj godini umirali su tijekom mandata. Ljudi su počeli vjerovati u kletvu, u „prokletstvo Tekumseha“. Svi su počeli umirati.

William Harrison je izabran za predsjednika 1840. godine, a umro je nakon svega mjesec dana vladanja i tako je postao američki predsjednik sa najkraćim mandatom u povijesti. On je inauguracijski govor, najduži u američkoj povijesti, držao po vrlo hladnom i kišovitom vremenu, a nije htio obući kaput. Umro je od upale pluća.

Godine 1860. izabran je svima dobro poznati Abraham Lincoln, koji je izgurao prvi mandat do 1864. godine, a nakon produživanja mandata je ubijen u atentatu u kazalištu 1865. godine.

Godine 1880. izabran je James Garfield, koji se na poziciji predsjednika zadržao tek šest i pol mjeseci, a ubijen je u atentatu dok se zajedno sa suprugom šetao ulicama Washingtona.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik CC” i odaberite “Prijevod titla”*

 
Na izborima 1900. je pobijedio William McKinley. U rujnu 1901. teško je ranjen u atentatu, u njega je za vrijeme posjete gradu Buffalu pucao anarhist Leon Czolgosz. Osam dana kasnije predsjednik je umro.

Za predsjednika je 1920. godine izabran Warren G. Harding. Umro je od „nepoznate bolesti“ tri godine kasnije. Naime, Hardingova smrt se službeno pripisivala srčanom ili moždanom udaru, ali je odbijanje gđe. Harding da dozvoli autopsiju dovelo do niza teorija zavjera i špekulacija.

Po treći put za predsjednika je 1940. godine izabran Franklin Roosevelt, jedan od najpoznatijih američkih predsjednika. Izgurao je mandat do kraja, opet izabran 1944., ali taj mandat nije izgurao do kraja. Prokletstvo je ’proradilo‘. Umro je od izljeva krvi u mozgu tri mjeseca nakon što mu je zapoceo četvrti mandat.

John F. Kennedy je inauguriran 1960. godine, a ubijen je u atentatu 1963. na ulicama Dallasa.

#Reagan i Bush razbili su kletvu

Medutim, posljednja dva predsjednika Ronald Reagan i George Bush uspjeli su preživjeti do kraja mandata i razbiti kletvu.

Reagan je izabran 1980. Uspeo je preživjeti atentat i nakon oporavka izgurao još cijela dva mandata.

Na njega je 1981. pucao student John Hinckley, a metak atentatora prošao je samo nekoliko centimetara od njegovog srca.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik CC” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,