Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Izrael zabranio obavezno cijepljenje protiv gripe zbog ‘ozbiljnih zdravstvenih problema’

Izrael zabranio obavezno cijepljenje protiv gripe zbog ‘ozbiljnih zdravstvenih problema’

cijepljenje-izraelIzrael je zabranio obavezno cijepljenje protiv gripe, pozivajući se na „ozbiljne zdravstvene probleme” i činjenicu da cijepljenje krši ustavno pravo građana da odaberu vlastitu zdravstvenu zaštitu

Iako mnoge američki bolnice zahtijevaju da svo medicinsko osoblje koje je u izravnom kontaktu sa pacijentima primi cjepivo protiv gripe svake jeseni, Izraelska Medicinska Asocijacija (IMA) se „apsolutno protivi” obvezniom cijepljenju protiv gripe, i odbija dopustiti onima koji su bili cijepljeni nositi oznaku zdravstvenog radnika.

Predsjednik IMA-e prof Leonid Eidelman, koji je šef anesteziologije na medicinskom centru Rabin Medical Center-Beilinson u gradu Petah Tikva, rekao je za Jerusalem Post da liječnici ne bi trebali biti prisiljeni na cijepljenje.

„A čak i ako dobrovoljno nose oznaku koja pokazuje da su cijepljeni, to ne daje dobar dojam onima koji to ne rade. Tu je sklizak teren; liječnici bi mogli biti prisiljeni da nose oznake na kojima piše da imaju HIV ili hepatitis C.

„To nikada neće prestati.”

Osjetljiva odluka Izraelske Medicinske Asocijacije je došla u lice onoga što se događa u Sjedinjenim Državama i drugim zapadnim zemljama upravo sada.

Velike farmaceutske industrije ima zakonodavce sa kojima manipuliraju, diktirajući politiku i koristeći korumpirane medije da ušutkaju disidente.

Viši liječnik na medicinskom centru Manhattan NYU Langone Medical Center rekao ja za Post da se u njegovoj bolnici, svi zaposlenici – a ne samo liječnici i medicinske sestre – moraju cijepiti protiv gripe na početku sezone. To je uobičajena praksa.

„Mi smo dobili naljepnicu koju nosimo na našim identifikacijskim oznakama. Teoretski, ako iz nekog razloga niste primili cjepivo, morate nositi zaštitnu kiruršku masku tijekom cijele sezone gripe” – rekao je liječnik.

Izraelska Medicinska Asocijacija se „apsolutno protivi” obveznom cijepljenju protiv gripe

Jerusalem Post prenosi: Predsjednik Izraelskog liječničkog zbora prof Eidelman također je odbio prijedlog iz Ministarstva zdravstva prije nekoliko godina da oni doktori koji su primili cjepivo protiv gripe moraju nositi značku ili oznaku koja govori da su su cijepljeni.

U srijedu je ponovio je za medije da je IMA bila „apsolutno protiv” toga da se medicinski djelatnici moraju cijepiti i ideja označavanja cijepljenih zdravstvenih radnika.

Cjepljenje protiv gripe je duboko nepopularano u općoj populaciji Izraela, sa manje od jedan na pet ljudi koji pristanu na cijepljenje.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , ,