Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » KAKO ONI MISLE RATOVATI PROTIV RUSIJE? Novi ameriÄki ratni brod zarobljen u zaleÄ‘enom moru kod Montreala

KAKO ONI MISLE RATOVATI PROTIV RUSIJE? Novi ameriÄki ratni brod zarobljen u zaleÄ‘enom moru kod Montreala

brod-ledKanadska klima je oÄito pregruba za ameriÄku mornaricu

Upravo sada jedan od njihovih ratnih brodova, koji je zadnja rijeÄ tehnike, naÅ¡ao se zarobljen u ledu luke u kanadskom gradu Montrealu i mogao bi provesti cijelu zimu prije nego Å¡to bi mogao se vratiti kući

Ratni brod “slobodne klase” ameriÄke mornarica USS Little Rock kasni od samog poÄetka u svojim vojnim dužnostima.

Njegova matiÄna luka je vojna luka Mayport Naval Station na Floridi, a u New Yorku je trebao biti 16. prosinca gdje je put bio odgoÄ‘en tri dana zbog vremenskih uvjeta.

118-metarski ratni brod se takoÄ‘er suoÄio sa „nekoliko izazova†na putu u Montreal, ali je tamo sigurno stigao 27. prosinca. Tamo je trebao provesti ne viÅ¡e od jednog dana u gradu, ali je vrijeme ponovno potopilo planove posade.

USS Little Rock se naÅ¡ao zarobljen u ledu te će Äekati proljeće da se led otopi da bi krenuo dalje.

„ZnaÄajne vremenski uvjeti su sprijeÄili odlazak broda iz Montreala ranije ovog mjeseca i temperature ispod nule se i dalje intenzivirajuâ€, rekao je glasnogovornik mornarice medijima.

On je dodao da će brod ostati tamo „dok se zimski vremenski uvjeti ne budu poboljÅ¡ali i dok brod ne bude u stanju imati slobodan tranzit kroz morski put St. Lawrence.†MeÄ‘utim, navigacijska sezona se tamo obiÄno zatvara u sijeÄnju, a otvara tek u ožujku.

Osim brodova koji su oÄito previÅ¡e krhki da se nose s ledom, ameriÄka ratna mornarica ima i drugih problema koje treba rijeÅ¡iti.

AmeriÄki ratni brodovi su u viÅ¡e navrata bili ukljuÄeni u tri sudara proÅ¡le godine. Posljednja dva su se dogodila u ljeto, a ukljuÄivala su ratne brodove USS Fitzgerald i USS John S. McCain, ostavljajući iza sebe 17 mrtvih Älanova posade.
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,