Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » KAKO ONI MISLE RATOVATI PROTIV RUSIJE? Novi američki ratni brod zarobljen u zaleđenom moru kod Montreala

KAKO ONI MISLE RATOVATI PROTIV RUSIJE? Novi američki ratni brod zarobljen u zaleđenom moru kod Montreala

brod-ledKanadska klima je očito pregruba za američku mornaricu

Upravo sada jedan od njihovih ratnih brodova, koji je zadnja riječ tehnike, našao se zarobljen u ledu luke u kanadskom gradu Montrealu i mogao bi provesti cijelu zimu prije nego što bi mogao se vratiti kući

Ratni brod “slobodne klase” američke mornarica USS Little Rock kasni od samog početka u svojim vojnim dužnostima.

Njegova matična luka je vojna luka Mayport Naval Station na Floridi, a u New Yorku je trebao biti 16. prosinca gdje je put bio odgođen tri dana zbog vremenskih uvjeta.

118-metarski ratni brod se također suočio sa „nekoliko izazova” na putu u Montreal, ali je tamo sigurno stigao 27. prosinca. Tamo je trebao provesti ne više od jednog dana u gradu, ali je vrijeme ponovno potopilo planove posade.

USS Little Rock se našao zarobljen u ledu te će čekati proljeće da se led otopi da bi krenuo dalje.

„Značajne vremenski uvjeti su spriječili odlazak broda iz Montreala ranije ovog mjeseca i temperature ispod nule se i dalje intenziviraju”, rekao je glasnogovornik mornarice medijima.

On je dodao da će brod ostati tamo „dok se zimski vremenski uvjeti ne budu poboljšali i dok brod ne bude u stanju imati slobodan tranzit kroz morski put St. Lawrence.” Međutim, navigacijska sezona se tamo obično zatvara u siječnju, a otvara tek u ožujku.

Osim brodova koji su očito previše krhki da se nose s ledom, američka ratna mornarica ima i drugih problema koje treba riješiti.

Američki ratni brodovi su u više navrata bili uključeni u tri sudara prošle godine. Posljednja dva su se dogodila u ljeto, a uključivala su ratne brodove USS Fitzgerald i USS John S. McCain, ostavljajući iza sebe 17 mrtvih članova posade.
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,