Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » STRANICA SE SRUŠILA ZBOG OGROMNE POSJEĆENOSTI: Trump objavio ‘Nagradu godine za lažne vijesti’

STRANICA SE SRUŠILA ZBOG OGROMNE POSJEĆENOSTI: Trump objavio ‘Nagradu godine za lažne vijesti’

trump-nagrada-vijestiPredsjednik Donald Trump je na vojoj web stranici objavio pobjednike njegovog natjecanja „Nagrada godine za lažne vijesti”

Dok se stranica nije mogla otvoriti zbog velikog internet prometa, web arhiva je otkrila da su New York Times i CNN među prva tri.

Trump je također objavio na Twitteru da postoje „veliki novinari” koje poštuje. On nije naveo bilo kojeg od tih novinara, za razliku od imena koje je iznio u nagradi za lažne vijesti.

Blog pod nazivom “The Highly-Anticipated 2017 Fake News Awards” na službenoj stranici Republikanske stranke je proglasio pobjednika za “Nagradu godine za lažne vijesti”.

On je priznati kolumnist New York Timesa i ekonomist Paul Krugman, koji je tvrdio na dan izbora u 2016. godini da se „gospodarstvo nikada neće oporaviti” od Trumpove ‘povijesne, uvjerljive pobjede’, navodi se u kopiji bloga Republikanske stranke arhiviranog od strane neprofitnog portala Internet Archive.

Drugo mjesto je osvojio novinar ABC News-a Brian Ross, u čijim izvješćima se navodi anonimni izvor koji tvrdi da je Trumpov bivši savjetnik za nacionalnu sigurnost Michael Flynn trebao ‘stupiti u kontakt s Rusima’, dok je on bio predsjednički kandidat.

CNN je došao na treće mjesto. Bez spominjanja CNN-ovog dopisnika Manu Raju po imenu, nagrada se odnosi na lažno izvješće o Trumpovom sinu, Donald Trump Jr. koji je primio ekskluzivan pristup dokumentima koje je objavio WikiLeaks putem e-maila.

Raju je to ispravio nakon što je otkrio da je njegov anonimni izvor dobio krivi datum e-maila, ali ne prije nego još nekoliko mainstream medija napravilo isti pogrešku, također se pozivajući na anonimne izvore.

Takozvane nagrade su uručene jedanaestorici medija i osoba zbog netočnih priča o Trumpu koje su kasnije ispravljene, o tome kako je Trump uklonio bistu Martin Luther Kinga iz Ovalnog ureda, do toga da je se poljska Prva dama nije htjela rukovati s njim, pa sve do toga da Trumpova administracija skriva izvješća o klimatskim promjenama.
 


 
Jedanaesto mjesto ne zauzima niti jedan mainstream medij niti novinar. Ono jednostavno glasi: „U Trumpovim riječima,‘’RUSKO MIJEŠANJE!” Rusko miješanje u izbore je možda najveća prijevara počinjena američkom narodu. NE POSTOJI NIKAKVO MIJEŠANJE!”

New York Times se brzo uključio u Trumpov popis nagrada, tweetajući poveznicu na jedan od njihovih članaka koji govori o tome.

Washington Post, koji je zauzeo peto mjesto sa novinarom Dave Weigelom, objavio je na Twitteru lažne podatke o veličini Trumpovih pristaša na skupu prošlog mjeseca, te objavio članak koji postavljao pitanje: „Da li se računa ako novinska agencija prizna pogrešku? ”

Lista pobjednika “Nagrade godine za lažne vijesti”:

1. The New York Times – Paul Krugman
2. ABC News – Brian Ross
3. CNN
4. TIME Magazine
5. Washington Post
6. CNN
7. CNN
7. Newsweek
8. CNN
9. CNN
10. The New York Times
11. “Rusko miješanje”
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,