Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Njemačka organizacija krajnje desnice ‘Građani Reicha’ organizira vlastitu vojsku i sprema se za ‘Dan X’

Njemačka organizacija krajnje desnice ‘Građani Reicha’ organizira vlastitu vojsku i sprema se za ‘Dan X’

njemacka-ljudiNjemački pokret krajnje desnice Reichsbuerger je narastao na gotovo 16.000 članova, dok su neki od njih počeli organizirati vlastito oružano krilo i pripremaju se za „Dan X”, izvijestio je njemački Focus, pozivajući se na obavještajne izvore

Zapanjujuća objava je došla u središte pozornosti ranije ovog tjedna nakon što je njemački magazin Focus objavio izvješće navodeći procjenu domaće obavještajne agencije, u BSK.

Odgovarajući na Fokusov zahtjev za komentarom, agencija BSK zadužena za praćenje ekstremističkih skupina koje prijete ustavnom poretku je izjavila da je broj članova Reichsbuergera (građana Reicha na njemačkom) porastao na 15.600 u siječnju – što je dramatičan porast više od 50 posto u roku od jedne godine.

#Najveći broj ekstremista je u Bavarskoj, gdje je agencija zabilježila oko 3.500 „Građana Reicha”. Bivši centar njemačkog nacizma slijedi pokrajina Baden-Wuerttemberg sa 2.500, i Sjeverna Rajna-Vestfalija sa 2200 članova. Dalje na popisu su pokrajine Niedersachsen sa 1.400, i Saska sa 1.300 Reichsbuergera.

Osim toga, ekstremistički pokret navodno njeguje planove za uspostavu oružanog krila i nasilnih akcija, piše Fokus. „Oni su se počeli pripremati za Dan X”, rekao je neimenovani dužnosnik, a navodno se odnosi na dan obračuna, odnosno ustanka protiv vlade.

Reichsbuerger, labavi savez nacionalističkih grupa proširio se diljem zemlje, vjerujući da je nezakonita suvremena Njemačka i njene političke institucije koje vodi marionetska vlada postavljena od strane pobjednika u Drugom svjetskom ratu.

Mnogi članovi skupine smatraju se ekstremnom desnicom. Oni tvrde da se stari njemački Reich – koji je prestao postojati 1945. nakon kapitulacije nacističke Njemačke – treba vratiti u svoje granice prije 1937. godine, koje su uključivale veliki dio područja u Poljskoj, Češkoj i drugim susjednim zemljama.

U prošlosti su članovi pokreta Reichsbuerger često percipirani kao ekscentrični teoretičari zavjere, ali niz napada na policiju je potaknuo njemačku vladu da se pozabavi sa ovim ekstremistima.

Radikalna pokret je napunio naslove novina na državnoj i međunarodnoj razini u listopadu prošle godine kada je 47-godišnji entuzijast za oružjem Wolfgang P., pucao i ubio policajca na njegovom pragu.

Na dan kada se pucnjava dogodila, policijski službenici su stigli u kuću Wolfganga P. u bavarskom gradu Georgensgmuendu, kada je čovjek već bio naoružan puškom i nosio kevlar prsluk, počeo pucati, i ispucao ukupno 11 komada streljiva. Tri policajaca su ozlijeđena, a jedan je kasnije umro u bolnici.

U kolovozu 2016., Adrian Ursache, bivši pobjednik natjecanja za Mistera Njemačke je otvorio vatru na službenike i bio ozlijeđen tijekom policijske racije na kuću koja pripada njegovim roditeljima, jer je proglasio samostalnu državu, „Ur”.
 
U svibnju 2014. godine, policija u pokrajni Rheinland-Vestfalija je uhitila samoproglašenog vladara izmišljene države nazvane „Germanitia”. (RT)
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , ,