Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » GRAĐANI POBJESNILI: Policajac pedofil koji je uhvaćen sa stotinama slika silovanja djece – oslobođen optužbi jer ima rak

GRAĐANI POBJESNILI: Policajac pedofil koji je uhvaćen sa stotinama slika silovanja djece – oslobođen optužbi jer ima rak

pedo-policajBritanski policajac koji je uhvaćen sa 1.500 slika silovanja djece je pošteđen zatvora od strane suca zbog njegove „bolesti”

Darren Wright (38) kaže da je njegov rak kriv za njegov iznenadni poriv da bude pedofil. Sudac se, kako stvari stoje, složio s tim.

Kuća Darren Wrighta u Southport, gdje živi sa svojim roditeljima, je bila cilj pretresa 9. lipnja. Zakonski predstavnici bivšeg policijskog časnika su rekli sudu u Liverpoolu da je on ima problema sa mentalnim zdravljem, nakon što se dva puta borio sa leukemijom.

Tužitelj Robert Jones je pred sudom rekao da je nakon pretresa optuženi tražio svoj telefon pri povratku iz policije kako bi navodno pokazao liječničke preglede, ali Jones nije vjerovao Wrightovim motivima.

„Optuženik je rekao nakon pretresa da je zabrinut zbog nekih liječničkih pregleda koji su bili zakazani i koji su se nalazili na njegovom mobilnom telefonu”, rekao je Jones.

„Tuženik se ponašao čudno kada je dobio svoj iPhone. Zapravo ono što je pokušavao učiniti je izbrisati neke chat razgovore. Ti chat razgovori nisu bili ništa drugo već nepristojne slike, za koje policija nije znala u to vrijeme.”
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
Policija je zaplijenila Wrightov telefon, hard disk prijenosnog računala i USB stick. Našli su 23 pedofilskih slika kategorije A – najozbiljnije kategorije, koja je obuhvaćala slike silovanja djece. Bilo je dodatnih 26 slika kategorija B i još 1368 slika kategorije C.

Kao rezultat toga, on je dobio otkaz nakon saslušanja od strane odjela za profesionalne standarde policije u gradu Merseysideu nakon formalnog nedoličnog ponašanja. Wright nije prisustvovao saslušanju.

„Mi si jednostavno ne možemo priuštiti policajce i pomoćno osoblje koji rade za nas i koji se ne nastoje podržavati najviše razine profesionalnosti i integriteta tijekom svoje službe i izvan nje”, rekao je glavni šef policije Karen Cummings.

Wrightiv branitelj, James Hamilton, je sudu rekao da je optuženi imao dva puta dijagnozu raka što je imalo „značajan utjecaj na počinjenje ovih kriminalnih djela.”

„On je čovjek koji je pretrpio dva napadaja ozbiljne bolesti, i sa posljedicama će živjeti do kraja svog života”, rekao je Hamilton.

„On je također pretrpio gubitak posla i karijere koju je duboko volio. To je nešto što je djelovalo na mnogo načina na njegovo ionako loše zdravlje. On je već i zbog otkaza u policiji, pretrpio značajnu kaznu„ – dodao je.

Sudac Denis Watson je osudio bivšeg policajca na šest mjeseci zatvora, dvije godine uvjetno, i na 35 dana rehabilitacije.

Wright je također morao upisati u Registar seksualnih prijestupnika.

Tijekom posljednje tri godine, 88 pedofila – ili 49 posto njih – su bili pošteđeni zatvorske kazne. Prema britanskom portalu MailOnline, 91 ih je otišlo ravno iza rešetaka.

Grupa za lov na pedofile pod imenom “Mračna pravda” rekla je da bi svaki pedofil trebao biti zatvoren.

„Ove blage kazne jednostavno nisu zastrašujuće – jer pedofili znaju da imaju samo 50-50 šanse za odlazak u zatvor nakon što budu uhvaćeni, te misle da je vrijedno riskirati” – izvijestio je MailOnline.

„Ljudi koji počine čin korupcije ili posjeduju kanabis mogu dobiti godine dana zatvora, ali ako netko želi silovati dijete on će reći sucu da je dobar momak i da je imao težak život – i sudac će ga pustiti na slobodu.”
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,