Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Francuski mediji guraju promigranantsku retoriku: Tvrde kako je ‘lijepo imati invaziju migranata’

Francuski mediji guraju promigranantsku retoriku: Tvrde kako je ‘lijepo imati invaziju migranata’

imigranti-sicilijaSicilija nosi teret velikog vala migranata koji dolaze u Italiju. No, unatoč tome, gradonačelnik Palerma je objavio svoju ljubav prema migrantima rekavši da je budućnost Italije u „Googleu i u migrantima”

Gradonačelnik Palerma Leoluca Orlando javno je izjavio svoju ljubav novopridošlim imigranatima iz Afrike, od kojih većina dolazi u zemlju ilegalno tvrdeći da su tražitelji azila iz zemalja koje uopće nisu pogođene ratom, navodi se u članku kojeg su objavile francuske ljevičarske novina Liberation, piše Breitbart.

„Ako me pitate koliko useljenika postoji u Palermu, ja ne znam odgovor. Možda 60, 70 ili 80 tosuća. Svatko tko dolazi u Palermo je dio Palerma„ – rekao je Orlando.

„Budućnost ima dva imena: Google i migranti. Google je nedavno izjavio da je Palermo danas najbolji kompjuterizirani grad u cijelom Mediteranu. No migranti predstavljaju ljudsku vezu. Želimo im poželjeti dobrodošlicu i imati moderan grad„ – dodao je.

Oko milijun ljudi je stiglo je u Italiji u posljednje tri godine iz Afrike. Iako je broj trenutnih ilegalnih dolazaka znatno smanjen nakon što je talijanska vlada donijela stroža pravila ponašanja udruga koje prevoze migrante, mnogi migranti ostaju u Italiji.

#Prema riječima gradonačelnika Leoluca Orlanda, migranti su također sredstvo za borbu protiv lokalne mafije.

„Dok sam imao 30 godina, ja nisam vidio niti jednog imigranta u Palermu, jer ih je tjerala mafija. Oni su se bojali različitosti„ – rekao je i dodao: ‘Otkako sam postao gradonačelnik i mafija više ne upravlja gradom, nešto izuzetno lijepo se dogodilo. Dbili smo invaziju imigranata.’

U promigrantskom članku se ne prikazuje prvi put takva ljubav u europskim mainstream medijima. Prošle godine je njemački ljevičarski časopis Der Spiegel objavio članak koji zagovara masovne migracije koje će zamijeniti starenje populacije u ruralnim španjolskim gradovima.

Studija je pokazala da su njemački mediji bili pristrani prema imigrantima tijekom krize migranata i rijetko kritizirali službenu vladinu politiku masovne imigracije.

U Velikoj Britaniji su krajnje lijeve aktivističke skupine otišle tako daleko da su pokušavale iskljčiti sve novine i portale koji su u člancima izražavale skepticizam oko masovne migracije.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,