Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Francuski mediji guraju promigranantsku retoriku: Tvrde kako je ‘lijepo imati invaziju migranata’

Francuski mediji guraju promigranantsku retoriku: Tvrde kako je ‘lijepo imati invaziju migranata’

imigranti-sicilijaSicilija nosi teret velikog vala migranata koji dolaze u Italiju. No, unato─Ź tome, gradona─Źelnik Palerma je objavio svoju ljubav prema migrantima rekav┼íi da je budu─çnost Italije u ÔÇ×Googleu i u migrantimaÔÇŁ

Gradona─Źelnik Palerma Leoluca Orlando javno je izjavio svoju ljubav novoprido┼ílim imigranatima iz Afrike, od kojih ve─çina dolazi u zemlju ilegalno tvrde─çi da su tra┼żitelji azila iz zemalja koje uop─çe nisu pogo─Ĺene ratom, navodi se u ─Źlanku kojeg su objavile francuske ljevi─Źarske novina Liberation, pi┼íe Breitbart.

ÔÇ×Ako me pitate koliko useljenika postoji u Palermu, ja ne znam odgovor. Mo┼żda 60, 70 ili 80 tosu─ça. Svatko tko dolazi u Palermo je dio PalermaÔÇ× – rekao je Orlando.

ÔÇ×Budu─çnost ima dva imena: Google i migranti. Google je nedavno izjavio da je Palermo danas najbolji kompjuterizirani grad u cijelom Mediteranu. No migranti predstavljaju ljudsku vezu. ┼Żelimo im po┼żeljeti dobrodo┼ílicu i imati moderan gradÔÇ× – dodao je.


Oko milijun ljudi je stiglo je u Italiji u posljednje tri godine iz Afrike. Iako je broj trenutnih ilegalnih dolazaka znatno smanjen nakon ┼íto je talijanska vlada donijela stro┼ża pravila pona┼íanja udruga koje prevoze migrante, mnogi migranti ostaju u Italiji.

#Prema rije─Źima gradona─Źelnika Leoluca Orlanda, migranti su tako─Ĺer sredstvo za borbu protiv lokalne mafije.

ÔÇ×Dok sam imao 30 godina, ja nisam vidio niti jednog imigranta u Palermu, jer ih je tjerala mafija. Oni su se bojali razli─ŹitostiÔÇ× – rekao je i dodao: ÔÇśOtkako sam postao gradona─Źelnik i mafija vi┼íe ne upravlja gradom, ne┼íto izuzetno lijepo se dogodilo. Dbili smo invaziju imigranata.ÔÇÖ

U promigrantskom ─Źlanku se ne prikazuje prvi put takva ljubav u europskim mainstream medijima. Pro┼íle godine je njema─Źki ljevi─Źarski ─Źasopis Der Spiegel objavio ─Źlanak koji zagovara masovne migracije koje ─çe zamijeniti starenje populacije u ruralnim ┼ípanjolskim gradovima.

Studija je pokazala da su njema─Źki mediji bili pristrani prema imigrantima tijekom krize migranata i rijetko kritizirali slu┼żbenu vladinu politiku masovne imigracije.

U Velikoj Britaniji su krajnje lijeve aktivisti─Źke skupine oti┼íle tako daleko da su poku┼íavale isklj─Źiti sve novine i portale koji su u ─Źlancima izra┼żavale skepticizam oko masovne migracije.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,