Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » UDARNA VIJEST! Švicarska vlada zabranila kuhanje živih jastoga prema novom zakonu za zaštitu životinja

UDARNA VIJEST! Švicarska vlada zabranila kuhanje živih jastoga prema novom zakonu za zaštitu životinja

svicarska-jastogTaj potez dolazi kao dio novih javnih zakona o zaštiti životinja

Zakon nalaže da se žive jastoge i rakove mora omamiti prije ubijanja, a donesen je od strane Saveznog vijeća u srijedu i stupiti će na snagu 1. ožujka.

„Žive rakove, uključujući jastoge, više se ne može transportirati na ledu ili u ledenoj vodi. Vodene vrste moraju uvijek biti u svom prirodnom okruženju. Rakovi sada moraju biti omamljeni prije nego ih se ubije„ – kaže novi zakon, prenosi Reuters.

Novi zakoni su podigli zabrinutost vlasnika restorana koji kažu da će morati promijeniti svoje kuhanje i primijeniti novu praksu, izviještava švicarski list Tages Anzeiger.

Niz drugih propisa o zaštiti životinja su uključeni u novom zakonu, uključujući zabranu uređaja koji kažnjavaju pse zbog lajanja, nova pravila za veličine kaveza za kućne ljubimce i dekreta koji kaže da zamorci, zečevi i pilići više ne smiju biti izloženi u zoološkim vrtovima.

Švicarska slijedi susjednu Italiju u svezi propisa o čuvanju jastoga. Talijanski sud je presudio u lipnju prošle godine da se jastozi ne smiju držati na ledu u kuhinji restorana jer im to uzrokuje nepotrebne patnje.

„Iako se određeni postupak kuhanja može smatrati pravno uobičajenim, patnja zbog držanja životinja, dok one čekaju na kuhanje – se ne može opravdati”, sudac je napisao.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , ,