Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » RON PAUL: ‘Sovjetski savez je pao, past će također i Američko carstvo’

RON PAUL: ‘Sovjetski savez je pao, past će također i Američko carstvo’

ron-paul-amerikaDok Donald Trump ističe svoj uspjeh u osiguravanju financijske stabilnosti, američki bezobzirni dug i vojna potrošnja će na kraju izazvati pad sustava, baš kao i u posljednjim danima Sovjetskog Saveza, upozorio je Ron Paul

Predsjednik Trump već dugo hvali svoju poslovnu sposobnost i njegovu ulogu u vođenju Sjedinjenih Američkih Država, ali čak ni on ne može zaustaviti predstojeći gospodarski slom, rekao je za RT bivši kongresmen i predsjednički kandidat Ron Paul.

„Način na koji ja gledam je u ekonomskom smislu”, rekao je Paul. „Moje razumijevanje je takvo da nije naša vojska u Sjedinjenim Državama ta koja je dovela do pada sovjetskog sustava. Ono što se dogodilo je da su Sovjeti radili sa sustavom kojeg mi – ljudi u slobodnom tržištu – smatramo potpuno neodrživim”

Govoreći i o austrijskoj ekonomiji, Paul je rekao da komunizam, zajedno sa fašizmom, socijalizmom pa čak i sa kejnzijanizmom (oblik ekonomije koji je bio popularan nakon Drugog svjetskog rata) nisu bili održivi sustavi, i na kraju su propali, a isto bi se moglo dogoditi u SAD-u, i to se naziva militarizam.

Imat ćemo nagli kataklizmički kraj koji se na neki način dogodio u sovjetskom sustavu. On neće biti identičan, postojat će pokret sukcesije, i neke od tih zemalja su napustile Sovjetski sustav. Naše države se vjerojatno neće razbiti, ali ja iskreno vjerujem da više nećemo moći priuštiti da se naše carstvo širi po cijelom svijetu.

Naše carstvo, iako na koje ne polažemo pravo, troši puno novaca i puno utjecaja, i mi prijetimo oružjem i koristimo sankcije da bi održali naše carstvo, ali mislim da je to došlo kraju.”
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,