Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » MEDICINSKA TIRANIJA: Žena koja je odbila dijagnozu raka dojke još uvijek može biti prisiljena na operaciju bez njezinog pristanka

MEDICINSKA TIRANIJA: Žena koja je odbila dijagnozu raka dojke još uvijek može biti prisiljena na operaciju bez njezinog pristanka

operacijaKada liječnik sugerira na potrebnu operaciju za koju vi smatrate da nije nužno potrebna, imate pravo odbiti operaciju i liječenje – zar ne?

Ako vam se dogodi da imate bilo kakvu mentalnu bolest, to je nešto što bi liječnici mogli koristiti da kažu da niste pri zdravom razumu da donosite bilo kakve odluke, a zatim će učiniti što žele, bez obzira na vaše mišljenje.

To je ono što se događa upravo sada u Velikoj Britaniji. 66-godišnja žena koja pati od paranoidne shizofrenije je stavljena pod opću anesteziju i na njoj će se izvršiti operacija raka dojke protiv njezine volje.

Sudac Visokog suda odobrio je ovu operaciju univerzitetskoj bolnici “North Midlands NHS Trust Red” koji je rekao da je u ženskom interesu ukloniti tumor u lijevoj dojci, piše NaturalNews.

Žena, koja je identificirana kao „JT”, negirala je da ima rak. Ona vjeruje da je tumor samo cista i ne vidi potrebu za operacijom. Sudac je rekao da joj je mentalna bolest oduzela kapacitet da odlučuje sama ili da odbije operaciju.

Nakon što je čula argumente od odvjetnika koji zastupa i ženu i njezine liječnike, sudac je napisao u svojoj odluci da je zadovoljan time što ona ima rak dojke i da je predložena operacija bila pravi tijek djelovanja.

I sam medicinski tretman može biti uzrok raka

Zanimljivo je napomenuti da je shizofrenija povezana s većim rizikom od raka dojke, a neke studije bacaju krivnju na antipsihotike koji se daju tim pacijentima. Studija objavljena ranije ove godine pokazala je da žene koje imaju shizofreniju imaju dvostruko veći rizik od raka dojke u odnosu na one bez bolesti.

Konkretno, one žene koje su podvrgnute kombiniranoj terapiji i prvoj i drugoj generaciji antipsihotika imale su značajno veći rizik od raka dojke. Lijekovi povezani sa većim rizikom su risperidon, amisulprid i paliperidon.

Pristanak za liječenje

Službene web stranice “Britanske nacionalne zdravstvene službe” kažu da ako ljudi koji imaju sposobnost donošenja odluke odluče odbiti liječenje, njihova odluka se treba poštivati, čak i ako bi to moglo izazvati smrt. Međutim, to je različito za one koji se smatraju nesposobnim za donošenje vlastite odluke.

Na stranici piše:

Ako osoba nema kapacitet za donošenje odluke o njihovu liječenju, a zdravstveni radnici im mogu dati liječenje ako smatraju da je u najboljem interesu osobe. No, liječnici moraju poduzeti razumne korake kako bi tražili savjet od pacijentovih prijatelja ili rodbine prije donošenja tih odluka.

To nije prvi put da se tako nešto dogodilo u Velikoj Britaniji. 55-godišnja žena sa poteškoćama u učenju je bila prisiljena na operaciju zbog uznapredovalog karcinoma maternice. Ona je prvotno pristala na operaciju, ali se kasnije predomislila i prestala se pojavljivati​na liječničkim pregledima. Ona je rekla da ima fobiju od igala i bolnica.

Poremećaji učenja je nekako bio dovoljan da se ona smatra nesposobnom za donošenje racionalne odluke o svom zdravstvenom stanju, i ona je bila prisiljena proći histerektomiju, te su joj i jajnici i jajovodi uklonjeni. Liječnici su rekli da su joj morali dati sedative da bi je doveli u operacijsku dvoranu, a zatim upotrebom „razumne sile i/ili sredstva za smirenje spriječiti joj napuštanje bolnice.”

Drugim riječima, ako ne želite liječenje u bolnici, vaši liječnici iz bilo kojeg razloga vas mogu proglasiti mentalno nesposobnim i provesti liječenje u svakom slučaju.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , ,