Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Uncategorized » AMERIČKI PLAN UNIŠTENJA EUROPE! Njemačka najveći gubitnik u sankcijama EU protiv Rusije

AMERIČKI PLAN UNIŠTENJA EUROPE! Njemačka najveći gubitnik u sankcijama EU protiv Rusije

merkel-sankcijeEkonomski penali koje je EU predstavila protiv Rusije prije tri godine postale su jedna velika kazna za Njemačku, navodi se u novoj studiji objavljenoj od strane Kiel Instituta za svjetsko gospodarstvo, prenosi njemački list Frankfurter Allgemeine Zeitung

„Računa se da je Njemačka imala gotovo 40 posto trgovinskih gubitaka izvoza u usporedbi sa zapadnim zemljama, do su drugi veliki geopolitički igrači daleko manje pogođene”, navodi se u studiji.

Autori kažu da je izvoz iz Velike Britanije prema Rusiji pao za 7,9 posto, dok je Francuski izvoz smanjen za 4,1 posto.

Trgovina između SAD-a i Rusije je smanjena za samo 0,6 posto.

Prema procjenama instituta, njemački izvoz je trenutačno 618 milijuna eura manji nego što bi trebao biti, da nisu nametnute sankcije.

Analitičari ističu da su ukupni gubici izvoza zbog međusobnih trgovinskih ograničenja iznosili oko 37,5 milijarde eura otkada su uvedene sankcije. Gubici EU navodno čine 90 posto te brojke.

Sankcije protiv Moskve su uvedene od strane Bruxellesa 2014. godine zbog navodne umiješanosti Rusije u sukob u istočnoj Ukrajini.

Sankcije su pogodile ruski financijski, energetski i obrambeni sektor; te neke vladine dužnosnike, poslovne ljude i javne osobe.

Kremlj je odgovorio nametanjem embarga na poljoprivredne proizvode, hranu i sirovine iz zemalja koje su pristupile anti-ruskim sankcijama. Od tada, obje strane samo povećavaju opseg sankcija.
 


 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: Uncategorized · Tags: , , , ,