Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » MISTERIOZNI TAJANSTVENI STVORITELJ BITCOINA POSTAJE PRVI SVJETSKI BILIJUNAŠ

MISTERIOZNI TAJANSTVENI STVORITELJ BITCOINA POSTAJE PRVI SVJETSKI BILIJUNAŠ

satoshi-bitcoinTajanstveni čovjek poznat kao Satoshi Nakamoto, koji je vjerovao izumitelj Bitcoina, mogao bi postati najbogatija osoba na svijetu, ispred svih milijardera na listi Forbes na čelu sa Bill Gatesom i Jeff Bezosom

Sa eksplozijom cijene ove kriptovalute, bogatstvo Nakamotoa koji navodno iznosi 17 milijardi dolara bi ga moglo pretvoriti u prvog svjetskog bilijunaša.

Cijena na svijetu najvrednije digitalne valute Bitcoina je rasla 1800 posto samo u ovoj godini.

Prošli tjedan, ona je lansirana po prvi put na cijenu iznad 19.000 dolara. Uz tržišnu vrijednost od više od 288 milijarde dolara ova kriptovaluta nastavlja rasti prema astronomskim cijenama.

Za Nakamota se vjeruje da posjeduje gotovo milijun Bitcoina, i on nikada nije potrošio niti jedan Bitcoin, izvijestili su mediji.

Identitet Satoshi Nakamotoa, pseudonima autora znanstvenog rada koji je izmislio Bitcoin prije oko devet godina, je još uvijek misterija. Do danas, nitko ne zna tko je Nakamoto. Ime se pojavljuje na izvornom dokumentu koji je izmislio peer-to-peer elektronički novčani sustav.

Postoje najmanje četiri osobe koje su imenovane ili se zovu Satoshi Nakamoto. Prije tri godine, Newsweek je pisao da 64-godišnji japansko-američki građanin živi u Kaliforniji i zove se Dorian Satoshi Nakamoto, koji bi mogao biti stvoritelj Bitcoina. Ta ista osoba je negirala izvješća u medijima.

U 2016. godini, australski poduzetnik Craig Wright je tvrdio da je stvoritelj, ali to također nije potkrijepljeno činjenicama i pozvalo je na sumnju.

Prošli mjesec je milijarder Elon Musk demantirao glasine da je on misteriozni izumitelj Bitcoina. Bivši stažist u kompaniji SpaceX Elon Muska je sugerirao da je „Satoshi vjerojatno Elon” zbog njegovog dubokog razumijevanja ekonomije i kriptografije, poznavanje naprednog jezika kodiranja, kao i činjenice da je „polimatematičar”.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , , ,