Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Uncategorized » IRANSKI MINISTAR OBRANE: Trumpovo priznanje Jeruzalema će ubrzati uništenje Izraela i ujediniti muslimane kao nikada do sada

IRANSKI MINISTAR OBRANE: Trumpovo priznanje Jeruzalema će ubrzati uništenje Izraela i ujediniti muslimane kao nikada do sada

iran-ministarProšlotjedna odluka američkog predsjednika da prizna Jeruzalem kao izraelski glavni grad je započela paljevinu zastava, ubrzanu propast židovske države i ujedinjenje muslimana, rekao je Iranski ministar obrane

I sukobi će uskoro izbiti u regiji, a Washington će morati snositi odgovornost, rekao je general Amir Hatami.

„Trumpov potez će ubrzati uništenje cionističkog režima [Izrael] i udvostručit će jedinstvo među muslimanima”, rekao je brigadni general Hatami na sastanku visokih vojnih dužnosnika u ponedjeljak, kako su naveli razni iranski mediji.

Washingtonska „odluka protiv sigurnosti”, koja je privukla osudu muslimanskih naroda i međunarodne zajednice, je potaknula napetosti u regiji, rekao je on. Osuđujući potez kao „provokativan i bezuman”, Hatami navodi se bi ta deklaracija mogla Bliski istok uvesti u krvoproliće.

„Okupacijski režima Izraela zna da nezakonitosti od strane američke vlade što neće donijeti nikakvu promjenu Jeruzalemu dok će palestinski narod i ljudi za slobodu ljubavi i mira širom svijeta postati odlučniji nego ikada i ujedinjeni, te stati za oslobođenje Jeruzalema i palestinske zemlje„ – rekao je general, kako je naveo Mehr News Agency.

Dok Tel Aviv i Washington poduzimaju jednostrane korake u lice svjetske opoziciji, Hatami je obećao potporu Palestincima, uz napomenu da je Iran uvijek bio protiv njihove represije i za „stabilnost i sigurnosti u regiji”.

Genaral je optužio Zapad za „globalnu aroganciju” – od sijanja razdora između regionalnih sila i poticanje sukoba između šiitskih i sunitskih muslimana, stvorajući „permanentno” neprijateljstvo.

Kontroverzni potez Trumpa je također osudio iranski vrhovni vođa, Ajatolah Ali Khamenei, koji ga je prozvao znakom „slabosti i nesposobnosti” od strane Washingtona. Iranski predsjednik Hasan Rohani to smatra „novom urotom” protiv islamskog svijeta.

Iran je također sve više u sukobu sa SAD-om i Izraelom oko njihovih pokušaja da demontiraju nuklearni sporazum između Irana i šest velikih svjetskih sila.

Zajednički sveobuhvatni plan djelovanja Zapada nastoji obuzdati nuklearni program Islamske Republike Irana u zamjenu za ukidanje ekonomskih sankcija.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: Uncategorized · Tags: , , , , ,