Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Njemački liječnik osuđen za ‘drogiranje’ i silovanje desetaka žena u lažnom istraživanju o raku

Njemački liječnik osuđen za ‘drogiranje’ i silovanje desetaka žena u lažnom istraživanju o raku

lijecnik-zatvorNjemački liječnik je osuđen da je davao sedative i zatim silovao desetke žena u lažnom istraživanju o raku

Liječnik koji je uvjerio 23 žena da sudjeluju u medicinskim pokusima vezanim za liječenje raka, te bi im zatim davao sedative i silovao, osuđen je na 10 godina.

Regionalni sud u Nürnbergu osudio je 41 godina starog čovjeka zbog mnogobrojnih seksualnih prekršaja, uključujući silovanje 23 žena između 2009. i 2016. godine.

Sedam slučajeva je uključivalo silovanje, dok se za još deset smatra da su bile seksualno zlostavljane dok su bile nesposobne pružiti otpor, prema riječima glasnogovornika pravosuđa, citiranog od strane portala The Local.

Neidentificirani muškarac koji je tvrdio da je zaposlenik Sveučilišta Erlangen-Nürnberg je obavljao zdravstveno skeniranje raka. On bi namamio žene na sastanke u osami, gdje im je davao sedative prije nego što ih je silovao.

„Duboko sam posramljen što sam zlorabio povjerenje žena. Stvar je bila povjerenja, oko kontrole”, rekao je optuženik koji se izjasnio krivim na početku suđenja, kako navodi Bild.

Predsjednik vijeća je rekao da je „bez riječi i zapanjen” ovim zločinima i da je „degradirao žene na razinu seksualnih lutaka.”

Dvije silovane žene su tražile testove za lijekove na web stranicama sveučilišta i kontaktirale liječnički odjel sveučilišta, nakon čega su policiji prijavile zločine nakon što su otkrile da je čovjek varalica.
 


 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , ,