Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » AMERIČKI SENATOR MCCONNEL: Facebook i Google bi mogli pomoći Americi u ‘odmazdi’ protiv Rusije i ostalih nacija (VIDEO)

AMERIČKI SENATOR MCCONNEL: Facebook i Google bi mogli pomoći Americi u ‘odmazdi’ protiv Rusije i ostalih nacija (VIDEO)

facebook-mcconnerNekoliko dana nakon su tehnološki i internet divovi Facebook, Twitter i Google preplavili medije o navodnim miješanjima Rusije u američke izbore 2016. godine, čelnik senatorske većine Mitch McConnell je predložio korištenje tvrtki kao napad na druge narode

U utorak u viši rukovoditelji iz triju velikih tehnoloških i internetskih tvrtki imali saslušanje ispred američkog Kongresa kako bi razgovarali o kampanji navodnog „dezinformiranja” dizajniranog da bi se utjecalo na izbore.

Republikanski senator Mitch McConnell, je sugerirao da bi američki društveni mediji i druge internetske usluge mogle pružiti SAD-u priliku da se Amerika „osveti” protivnicima kao što je Rusija.

Internetski stručnjak za sigurnost Jeffrey Carr, osnivač open-source projekta kojim se istražuju cyber-napadi, rekao je da privatna osobe koje su uključene u orkestrirane napade vlade će postati „velike” mete hakera.

„Teško je objasniti što je senator McConnell htio reći, ali bilo koja privatna ili javna tvrtka koja poduzme ofenzivne mjere protiv bilo kojeg drugog entiteta će počiniti zločin i naslikati veliku metu na svojim leđima za hakere koji bi im mogli uzrokovati ozbiljnu štetu” rekao je Carr za RT.com.

„Oni bi odmah postali meta za eskalirani odgovor od strane onih koje su napali, da ne spominjemo ogromni broj pristaša koji će se žurno pridružiti protuudaru” – dodao je.

Govoreći za MSNBC, McConnell je izrazio razočarenje što ključne figure na internetu kao što su Twitterov CEO Jack Dorsey i utemeljitelj Facebooka Mark Zuckerberg nisu dali odgovore u utorak na saslušanju u Kongresu.

On je tada raspravljao ideju da se usluge i socijalne mreže počnu koristiti kao oružje. Velike internetske i tehnološke tvrtke se mogu koristiti, rekao je, za „odmazdu” protiv Rusije, čija vlada je u više navrata negirala sve navode o pokušajima utjecanja na američke birače.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,