Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » EKSPERTI ZA PLODNOST NAJAVILI: Znanost je spremna učiniti muškarce trudnima

EKSPERTI ZA PLODNOST NAJAVILI: Znanost je spremna učiniti muškarce trudnima

junior-arnoldMuškarci mogu zatrudnjeti već „sutra” zbog ogromnog napretka u transplantaciji maternice, obznanio je predsjednik Američkog društva za reproduktivnu medicinu

Dr. Richard Paulson je rekao na godišnjem kongresu društva u gradu San Antonio u Texasu da nema anatomskih razloga zašto maternica ne bi bila uspješno implantirana u transrodne žene.

„Možete to napraviti sutra”, rekao je u svom govoru. „Bit će dodatnih izazova, ali ne vidim nekih očitih problema koji bi to spriječili”, dodao je on, ističući da je to još uvijek vrlo kompliciran postupak.

Dok Paulson uporno inzistira da ima dovoljno mjesta za maternicu koja bi se transplantirala u muško tijelo, prirodni porod ne bi bio moguć. Zametak bi trebao biti implantiran, a porod bi se trebao provesti sa carskim rezom.

Također je vjerojatno da će trudan muškarac morati primati hormone zbog promjena koje se događaju tijekom trudnoće, prema Paulsonu.

„Ja osobno sumnjam da će trans žene željeti imati maternicu, no vjerojatno će htjeti transplantaciju”, rekao je on postupka.
 

 
Prva uspješna transplantacija maternice iz koje je beba rođena u 2014. godini je provedena na 36-godišnjoj ženi koja je rođena bez maternice. Ona je dobila doniranu maternicu od prijateljice koja je bila u svojim 60-im godinama. Osmero djece je sada trenutno u svijetu rođeno preko transplantacije uterusa.

Na konferenciji je Paulson također istaknuo nedostatak svijesti oko očuvanja plodnosti transrodnih pacijenata, uz napomenu da vrlo malo pacijenata koji promjene spol dobivaju tretmane očuvanja plodnosti prije pomjene.

Nedavno istraživanje 20 transrodnih muškaraca utvrdilo je da nitko od njih nije očuvao svoja jajašca i zamrznuo ih radi očuvanja svoje plodnosti.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , ,