Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » EGIPATSKI ODVJETNIK NA TELEVIZIJI REKAO DA JE SILOVANJE ŽENA ‘NACIONALNA DUŽNOST’

EGIPATSKI ODVJETNIK NA TELEVIZIJI REKAO DA JE SILOVANJE ŽENA ‘NACIONALNA DUŽNOST’

silovanje-egipatSilovateljska kultura ponovo napada! Muslimanski odvjetnik kaže da muškarci moraju silovati žene koje se odijevanja neprimjereno

Egipatski odvjetnik je izazvao bijes nakon što je javno rekao na televiziji da je njegova „patriotska i nacionalna dužnost” maltretirati i silovati mlade djevojke koje nose neprimjerenu odjeću.

Nabih al-Wahsh, ugledni konzervativac je rekao da žene koje nose odjeću kao što su poderane traperice, trebaju biti kažnjene.

On je rekao: „Jeste li sretni kada vidite djevojku kako hoda niz ulicu i vidi joj se pola stražnjice?”

„Ja kažem da kad djevojka hoda tako naokolo, naša je patriotska dužnost je seksualno ju uznemiravati i nacionalnu dužnost silovati ju.”

Šokantne izjave su objavljene u toj panel-emisiji koja je emitirana televiziji Al-Assema ranije ovog mjeseca tijekom rasprave oko nacrta zakona o prostituciji.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
Te izjave su potaknule bijes zbog skandala i optužbi diljem zemlje i svijeta zbog razotkrivanja afere pedofila Harvey Weinsteina.

Nacionalno vijeće Egipta za žene objavilo je da planira podnijeti tužbu protiv TV kanala i objavilo je zamolbu da se mediji suzdrža od davanja medijskog prostora za pojedince koji potiču nasilje nad ženama.

Nacionalno vijeće je također reklo da će se podnijeti tužba protiv samoga gospodina al-Wahsha.

Glasnogovornik vijeća je rekao u izjavi: „Svi članovi vijeća su osudili ovu izjavu koja eksplicitno promovira silovanje i seksualno uznemiravanje”.

Maya Morsi, šefica vijeća, također tvrdi da izjave al-Wahsha predstavljaju stvarnu povredu egipatskog ustava koji radi eksplicitne napore na zaštiti ženskih prava.

Studija provedena od strane egipatskog Centra za ženske prava u 2008. godini otkrila je da se 83 posto žena izjasnilo da su bile seksualno uznemiravane, a 62 posto muškaraca je priznalo da je uznemiravalo žene.

Daljnjih 43 posto muškaraca u Egiptu vjeruju da žene vole pažnju i oni cijene seksualno uznemiravanje.

Ženske aktivisti za ljudska prava u Kairu kažu da to sve proizlazi iz duboko zamrznute stoljetne tradicije diskriminacije.

Postoji samo jedan problem, takva “kultura silovanja” dolazi i u Europu!
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , ,