Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Julian Assange: CIA je odgovorna za teroristički napad u New Yorku

Julian Assange: CIA je odgovorna za teroristički napad u New Yorku

assange.new-terorOsnivač WikiLeaksa Julian Assange je optužio CIA-u da je obučavanjem i naoružavanjem terorista odgovorna za smrtonosni teroristički napad u New Yorku u utorak navečer

„Da je CIA provodila više vremena istražujući teroriste i manje vremena provodila na obuku i naoružavanje tih terorista ne bi se dogodio današnji napad kamionom u New Yorku”, Assange je objavio na Twitteru ubrzo nakon napada.

Osnivač WikiLeaksa Julian Assange se obrušio na CIA-u, govoreći da se iznenadni smrtonosni teroristički napad u New Yorku ne bi dogodio da je agencija istraživala teroriste umjesto da ih trenira i naoružava.

„Da je CIA provodila više vremena istražujući teroriste i manje vremena provodila na obuku i naoružavanje tih terorista ne bi se dogodio današnji napad kamionom u New Yorku”, rekao je zviždač na Twitteru nakon napada koji se dogodio u donjem dijelu Manhattana i koji je ostavio iza sebe osam mrtvih i desetak ozlijeđenih.

Osumnjičeni, navodno identificiran kao 29-godišnji Sayfullo Saipov, rodom iz Uzbekistana, vozio je unajmljeni kamion na biciklističkoj stazi u blizini spomenika World Trade Centra, te udario i ubio nekoliko pješaka i biciklista.

Vozilo se nije zaustavilo dok nije udarilo u školski autobus, a zatim je terorist napustio svoje vozilo držeći dvije „imitacije oružja” i uzvikujući „Allahu Akbar”. On je zatim ranjen od strane policijskih službenika, prije nego što je odveden u pritvor.

Osumnjičeni je navodno poruku u svom kamionu u kojoj je naveo da je počinio napad u ime Islamske države (IS, bivši ISIS / Isil), izjavila je policija za NBC News.
 


 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,