Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » STIGAO JE I TAJ DAN: Milijarder i vlasnik farmaceutske industrije uhićen i optužen za urotu i podmićivanje liječnika

STIGAO JE I TAJ DAN: Milijarder i vlasnik farmaceutske industrije uhićen i optužen za urotu i podmićivanje liječnika

epidemija-lijekovi-zatvorMislili ste da nikada nećete doživjeti dan kada će vlasnik jedne od Farmaceutskih kompanija biti konačno uhićen zbog vođenja kriminalnog kartela, ali taj dan je došao

„Američke federalne vlasti su uhitile milijardera, osnivača i vlasnika kompanije “Insys Therapeutics” u četvrtak zbog optužbi za podmićivanje liječnika i liječničkih klinika da bi propisivali lijek pod imenom Subsys svojim pacijentima”, prenosi portal “Daily Caller News Foundation”, jedan od najboljih izvora pravih vijesti danas u Americi.

Ovisnost o lijekovima koji sadrže opijate, nakon provedenog istraživanja, odnosi 64.000 života godišnje u SAD-u.

Ministarstvo pravosuđa (DOJ) je podiglo optužnicu protiv John Kapoora (74), i sedam drugih aktualnih i bivših rukovoditelja farmaceutske tvrtke da su provodili reket, nacionalnu urotu i prijevare kojima su prisiljavali nezakonitu distribuciju spreja “Subsys” kojeg je proizvodila njihova kompanija, a koji se koristi kao lijek za bolove kod pacijenata oboljelih od raka. Cijene dionice ove tvrtke su pale više od 20 posto nakon uhićenja, prema New York Postu.

Kapoor je podnio ostavku na mjesto glavnog izvršnog direktora kompanije u siječnju zbot trenutne tekuće federalne istrage o njihovom proizvodu Subsys (sprej protiv bolova), koja sadrži fentanil, sintetski opijat koji uzrokuje veliku ovisnost.

Fentanil je više od 50 puta jači od morfija, a konzumiranje samo dva miligrama je dovoljno da uzrokuje fatalno predoziranje kod odrasle osobe.

Serija uhićenja uslijedila su samo nekoliko sati nakon što je predsjednik Donald Trump je službeno proglasio epidemiju farmaceutskih opijata u zemlji kao nacionalnu prijetnju.

Predoziranja lijekovima na recept je uzrokovalo 64.070 smrtnih slučajeva u 2016. godini, što je više od broja izgubljenih američkih života u cijelom ratu u Vijetnamu.

Kako se epidemija korištenja opijata razvijala, sve više i više američkih država je počelo držati liječnike i proizvođače opijata odgovornima za prekomjerno propisivanje ovih lijekova protiv bolova koji izazivaju visoku ovisnost.

„Mi ćemo se podignuti velike tužbe protiv ljudi i tvrtki koje su ozlijedili naše građane”, rekao je u četvrtak Trump. Također je govorio o programu sličnom onoj inicijativi Nancy Reagan pod nazivom „Samo reci ne”.

„Više od 20.000 Amerikanaca je umrlo od predoziranja farmaceutskim lijekovima koji sadrže opijate prošle godine, a milijuni su ovisni o tim opijatima. Pa ipak, neki medicinski stručnjaci radije iskorištavaju ovisnike nego da im pokušaju pomoći„ – rekao je glavni državni odvjetnik Jeff Sessions u priopćenju.

„Ovo ministarstvo pravosuđa to neće tolerirati. Mi ćemo nikoga poštediti – od uličnih trgovaca do korporativnih rukovoditelja – koji ilegalno doprinose epidemiji koja je zavladala u ovoj zemlji. A pod vodstvom predsjednika Trumpa, u potpunosti se zalažemo da ćemo pobijediti ovu prijetnju u američkom narodu.

Predsjednik Trump proglasio rat Farmaceutskoj industriji

Pod predsjedavanjem Trumpa, koji se nastavlja boriti do kraja sa farmaceutskim kartelima i monopolom zdravstvene zaštite koja uništava američki narod, možemo vidjeti da se sve više i više farmaceutskih tvrtki konačno suočava sa pravnim posljedicama koje zaslužuju zbog sudjelovanja u masovnim medicinskim ubojstvima Amerikanaca uz pomoć opasnih i smrtonosnih lijekova.

A tu je i pitanje cjepiva, i zataškavanje autizma koje promovira Američki Centar za Kontrolu Bolesti, farmaceutske kompanije i mainstream mediji. Kada te medicinske prijevare i korupcija “otpušu nebo”, vidjet ćemo kako deseci farmaceutskih dužnosnika ide u zatvor.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , ,