Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Krava Spasila Djevojku od Muslimanske Obitelji Koja ju je Htjela ‘Ubiti zbog Časti’

Krava Spasila Djevojku od Muslimanske Obitelji Koja ju je Htjela ‘Ubiti zbog Časti’

krava-obranaKrava je pokazala da ima više ljudskosti nego dvije strašne spodobe koje se nazivaju muškarcima, kada ih je napala dok su provodili „ubojstvo zbog časti” mlađeg člana obitelji

Ubojstvo zbog časti je ubojstvo člana obitelji ili iste društvene skupine od strane drugih članova, zbog uvjerenja počinitelja, da je žrtva nanijela sramotu obitelji ili zajednici.

Najviše je prisutno u Sjevernoj Africi, Jugozapadnoj Aziji i na Indijskom potkontinentu.

Neka od djela, zbog kojih se najčešće dogodi ubojstvo zbog časti obično su: neprihvatljiva moderna odjeća, spolni odnos prije braka, homoseksualni odnos, korištenje moderne tehnologije (mobiteli, kompjuteri i dr.), protivljenje dogovorenom braku, izbor bračnog druga neprihvatljivog zajednici. Počinitelji se drže principa: “bolje da umre jedna osoba nego da cijela obitelj umre od srama.” (Wiki)

Muslimanski muškarci, iz pokrajne Madhya Pradesh u Indiji su napali da ubiju djevojku jer je pobjegla sa svojim dečkom bez dobivanja dopuštenja svog oca, ujaka i starijeg brata.

“Ubojstva iz časti” su djela odmazde, koja obično završavaju smrću probadanjem ili kamenovanje, a počinjena su od strane muških članova obitelji protiv ženskih članova obitelji, koji su navodno donijeli sramotu obitelji.

Žene mogu biti cilj “ubojstva zbog časti” od strane njezine obitelji iz raznih razloga: uključujući i odbijanje da uđu u dogovoreni brak; ako su žrtve seksualnog napada; ako traže razvod čak i od nasilnog muža i zbog navodnog preljuba.

Sama sugestija da se žena ponašala na način kroz koji je „osramotila” njezinu obitelj često je dovoljna da pokrene napad i da joj se oduzme njezin život.

Tko je u svemu tome prava životinja?

Pogledajte video:
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,