Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Sotona 2: Putin osobno ispalio najmoćnije svjetsko nuklearno oružje

Sotona 2: Putin osobno ispalio najmoćnije svjetsko nuklearno oružje

satana-2-putinRuski predsjednik Vladimir Putin ispalio je balistički projektil ‘Sotona 2′ – najmoćnije svjetsko nuklearno oružje

Ruska vojska je krenula sa testiranjem moćne rakete službenog imena ‘RS-28 Sarmat’, a neslužbenog “Sotona 2″. Ta je raketa toliko moćna da može s lica zemlje izbrisati zemlje kao što su Francuska i Velika Britanija. Raketa je otkrivena još prošle godine, a sada slijede testiranja.

Raketa je ispaljena iz kozmodromske svemirske luke Plestek, oko 500 milja sjeverno od Moskve, objavilo je ministarstvo obrane.

Projektil, također poznat pod nazivom RS-28 Sarmat, može prijeći 6.000 kilometara prije nego pogodi cilj na testnom poligonu Kura, interkontinentalnom balističkom poligonu na ruskom Dalekom istoku.

Oružje je sposobno nositi 12 nuklearnih bojevih glava i mogao uništiti cijelu zemlju sa jednim napadom.

Tri balističke rakete su također ispaljene iz nuklearnih podmornica u sklopu vježbi testiranja ruskog nuklearnog arsenala.

Kremlj je rekao da je predsjednik Vladimir Putin sudjelovao u vježbi i osobno pokrenuo ispaljivanje četiri balistička projektila.

U priopćenju ministarstva obrane rečeno je „da je provedena vježba za upravljanje njihovim strateškim snagama”.

Također su dodali: „Svi ciljevi vojne vježbe su uspješno postignuti i izvršeni”.

Ranije ovog mjeseca, Rusija je provela vježbe koje uključuju interkontinentalne balističke projektile.

Ti manevri su pokrenuti uslijed masovnih ratnih vojnih vježbi provedenih prošlog mjeseca od strane Rusije i Bjelorusije koje su uzrokovale zabrinutost u nekim zemljama NATO-a, uključujući Poljsku i Baltičke zemlje.
 

 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , ,