Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Otkrivena formula sreće Alberta Einsteina koju je on poklonio jednom hotelskom dostavljaču umjesto novca

Otkrivena formula sreće Alberta Einsteina koju je on poklonio jednom hotelskom dostavljaču umjesto novca

einstein-porukaDvije bilješke koje je Albert Einstein dao jednom dostavljaču u Tokiju, od kojih je jedna o tajni sretnog života, pojavile su se 95 godina kasnije te su prodane na aukciji u Jeruzalemu

Aukcijska kuća iz Jeruzalema u utorak je za 1,56 milijuna dolara (nešto manje od 10 milijuna kuna) prodala poruku Alberta Einsteina koja sadrži fizičarev savjet za sretan život, piše BBC.

Einstein je poruku dao tokijskom kuriru 1922. godine umjesto napojnice.

Poznati je fizičar kuriru rekao da je taman čuo da je osvojio Nobelovu nagradu te da bi poruke koje mu je napisao mogle u budućnosti biti vrijedne.

Fizičar je naime u trenutku kada je doznao da je osvojio Nobelovu nagradu održavao predavanja u Tokiju. Kada je kurir došao u Einsteinovu hotelsku sobu dostaviti mu paket, fizičar je rekao da nema novca te mu je umjesto novca dao poruku.

“Miran i skroman život donijet će više sreće od jurcanja za uspjehom i konstantnim nemirom koji s njim dolazi”, napisao je Einstein na njemačkom na papiru Carskog hotela Tokio.

Einstein je istovremeno napisao još jednu poruku. “Gdje postoji volja, postoji i način”, stoji u poruci. Ta je prodana za 240 tisuća dolara.

Poruke je kupio anonimni Europljanin, a na aukciju ih je stavio nećak kurira.
 
(jutarnji.hr)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , ,