Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Britanski znanstvenici otkrili lijek uz pomoć kojeg vam mogu u potpunosti izliječiti pokvarene zube

Britanski znanstvenici otkrili lijek uz pomoć kojeg vam mogu u potpunosti izliječiti pokvarene zube

zubi-lijecenjeDa li će plombe otići zavijek u kantu za smeće povijesti nakon što su britanski znanstvenici otkrili da lijek za Alzheimerovu bolest može potaknuti rast i popravak zubi ispunjavajući šupljine sa prirodnim zubnim materijalom

Istraživači sa Kraljevskog koledža u Londonu su otkrili da lijek Tideglusib potiče matične stanice koje se nalaze u pulpi zuba, tako da one stvaraju novu dentin – mineralizirajući materijal pod caklinu.

Ovo novo otkriće bi moglo smanjiti potrebu za plombama od cementa, punim žive, koje su sklone infekcijama, koje mogu biti toksične za tijelo, i često ih je potrebno mijenjati više puta.

Lijek Tideglusib djeluje tako da potiče matične stanice pulpe zuba, koje su izvor novoga dentina. Dentin je mineralizirana tvar ispod zubne cakline koja se izjeda prilikom kvarenja zuba.

Zubi, naravno, mogu prirodno regenerirati dentin bez ičije pomoći, ali samo pod određenim okolnostima.

Pulpa mora biti izložena infekciji (ili propadanju) ili traumi da bi se potaknula proizvodnja dentina. No, čak i tada, zub može proizvesti vrlo tanki sloj dentina koji nije dovoljan da se popravi karijes koji uzrokuje propadanje, koji ulazi u zub duboko.

Tideglusib mijenja ovaj ishod, jer isključuje enzim GSK-3 koji zaustavlja proizvodnju dentina i formiranja novog sloja na zubima.

U istraživanju, tim znanstvenika je umetnuo male, biorazgradive spužve izrađene od kolagena namočene u lijek Tideglusib, u zubne šupljine. Spužva je pokrenula rast dentina i u roku od šest tjedana, šteta je bila sanirana. Struktura kolagena u spužvi se rastopila, ostavljajući samo netaknut zub.

Do sada je postupak korišten samo kod zubi miševa. Profesor na King’s College London Dental Institute i glavni autor studije Paul Sharpe rekao je za The Telegraph: „Korištenje lijeka koji je već testiran u kliničkim ispitivanjima za Alzheimerovu bolest pruža pravu priliku da se ovo liječenje zuba ubrzo primijeni u klinikama.”

On je dodao, „jednostavnost našeg pristupa čini ga idealnim kliničkim stomatološkim proizvodom za prirodno liječenje velikih šupljina, pružajući oboje, i zaštitu pulpe i vraćanje dentina.”
 

 
Ako vam se ne sviđaju lijekovi farmaceutske kompanije, možete probati popraviti zube i izbjeći kvaranje na prirodan način:
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , ,