Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » OVO MAINSTREAM MEDIJI NE ŽELE OBJAVITI: Ovako su Amerikanci 1939. godine slavili Hitlera u centru New Yorka (VIDEO)

OVO MAINSTREAM MEDIJI NE ŽELE OBJAVITI: Ovako su Amerikanci 1939. godine slavili Hitlera u centru New Yorka (VIDEO)

miting-nazi-newyorkNa internetu se pojavio snimak gotovo zaboravljenog „proameričkog mitinga”, organiziranog u New Yorku 20. veljače 1939. na kojem je 20.000 ljudi izvodilo nacistički pozdrav ispred zastave SAD i slike George Washingtona okićenog kukastim križevima

Lider mitinga Fritz Julius Kuhn, Amerikanac njemačkog porijekla, tijekom zakletve zastavi odrekao se „židovskih medija“ i pozvao da se „Amerika vrati američkom narodu“ i postane „bijela“.

Sedmominutni video isječak koji je režirao Oskarom nagrađen dokumentarist Marshall Kerry zapravo je spoj više fragmenata snimljenih u Madison Square Garden. Miting je prekinut kada je Isadore Greenbaum, 26-godišnji židov iz Brooklyna istrčao na scenu.

On je tada bačen u masu i pretučen prije nego što je policija stigla. Kao da to nije bilo dovoljno, kažnjen je za nedolično ponašanje novčanom kaznom u iznosu od 25 dolara (današnjih 431 dolara).

Henri Ford i Charles Lindberg izrazili su svoja antisemitska uvjerenja, a medijski mogul William Randolph Hearst je izjavio: „Kad god čujete da je neki istaknuti Amerikanac nazvan fašistom, zapravo je riječ o lojalnom građaninu koji se zalaže za amerikanizam“.
 

 
Kerry je istaknuo izjavu novinara „New York Timesa“ iz tog vremena Halford E. Lakoka, koji je rekao: „Kad fašizam dođe u Ameriku, neće biti označen kao ’napravljeno u Njemačkoj‘ neće imati obilježja svastike; neće se zvati fašizmom. Zvat će se, naravno, amerikanizmom“.

„Za mene je najstrašniji dio filma reakcija gomile. Dvadeset tisuća Njujorčana koji vole svoju djecu i vjerojatno su dobri susjedi, došlo je s posla tog dana, obuklo odijela i suknje i otišlo aplaudirati, smijati se i pjevati, dok je govornik dehumanizirao ljude koji će u narednih nekoliko godina biti ubijani.

Ovo nije toliki pokazatelj loših stvari koje su Amerikanci radili u prošlosti, kao upozoravajuća priča o tome šta bismo mogli napraviti u budućnosti“, prenosi „Daily Mail“.
 

 
(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,