Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Djevojka se Probudila iz Kome Dok su Liječnici Upravo Vadili Njezine Organe za Doniranje

Djevojka se Probudila iz Kome Dok su Liječnici Upravo Vadili Njezine Organe za Doniranje

organi-bolnica-djevojkaMlada djevojka je tužila bolnicu nakon što je uhvatila liječnike kako pokušavaju ukloniti njezine organe za donaciju nakon što se probudila iz kome

19-godišnja Carina Melchior je nakon stravične prometne nesreće proglašena mrtvom i trebala je biti skinuta sa aparata za održavanje života od strane liječnika.

No, osoblje u bolnici u gradu Aarhusu u Danskoj je doživjelo šok. Carina je iznenada otvorila oči i pomakla njezine noge baš u trenutku kada su liječnici trebali “požnjeti” vitalne organe ove djevojke.

Ona se sada dobro oporavlja u centru za rehabilitaciju i može hodati, govoriti pa čak i jahati njezinog konja Mathilde.

Njezina obitelj sada tuži bolnicu zbog naknade štete, tvrdeći da su liječnici bili očajni da bi što prije uzeli njezine dijelove tijela.

„Ti banditi u bijelim kutama su odustali prebrzo jer su htjeli donora organa” – rekao je njezin otac Kim za danski list Ekstra Bladet.

Obiteljski odvjetnik Nils Fjeldberg je rekao da se gđa. Melchior stalno pita da li su je liječnici pokušavali ubiti.

„Naravno, to je velika trauma, i za nju i za njezine roditelje koji su bili uvjereni da se ništa drugo ne može učiniti i pristali su donirati njezine organe” – rekao je odvjetnik za novine.

Carina Melchior koja je sada napunila 24 godine, imala je saobraćajnu nesreću sa svojim automobilom u listopadu 2012 godine.

Bila je u bolnici tri dana prije nego su liječnici shvatili da aktivnos njezinog mozga sve više opada i konzultirali njezinu obitelj u svezi prestanka liječenja.

Obitelj je u tom trenutku pristala donirati njezine organe.

U dokumentarcu o njezinom životu pod nazivom „Djevojka koja nije htjela umrijeti”, Carina kaže da je uvjerena da će se oporaviti i da se nada da će se preseliti u vlastit stan u budućnosti.

„Nadam se da ću raditi kao grafički dizajner i biti u mogućnosti jahati svojeg konja Mathildu”, rekla je.

Slučaj je izazvao javnu raspravu u Danskoj o donacijama i tretmanima pred kraj života, u kojima su registrirani donatori počeli povlačiti suglasnost u strahu da će liječnici djelovati prebrzo nakon “njihove smrti”.

Danska Vlada je sastavila nove smjernice za sprječavanje liječničkih priprema za uklanjanje organa dok pacijent nije službeno proglašen klinički mrtvim.

Međutim, medicinski stručnjaci kažu da su pripreme pacijenta i proglašenje mrtvim od vitalnog značaja kako bi se osigurala ispravna i sigurna veza donatora i primatelja organa.

Jedan Danski liječnik koji je govorio MailOnline rekao da je to bio nesretan slučaj te da je kriva komunikacija između Carinine obitelji i liječnika u Aarhusu.

“Priča govori mnogo o važnosti komunikacije između liječnika i pacijenta”, rekao je liječnik.

“S medicinskog stajališta, nikakve greške nisu napravljene. Mozak djevojke nije proglašen mrtvim. U stvari, liječnici su spasili njezin život kroz liječenje.”

“I oni nisu išli za time da joj uzmu organe, to je bio samo razgovor o doniranju organa, ako bi joj se mozak proglasio mrtvim.”

Liječnici u bolnici u Aarhusu su se ispričali za propuste u komunikaciji tijekom liječenja Carine i rekli da su pogriješili.
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , ,