Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » 88-godišnja Nijemica OPET osuđena na 6 mjeseci zatvora zbog poricanja holokausta

88-godišnja Nijemica OPET osuđena na 6 mjeseci zatvora zbog poricanja holokausta

naz-bakica88-godišnja njemačka baka Ursula Haverbeck je osuđena na šest mjeseci zatvora zato što ima krivo mišljenje

Sud u Berlinu je utvrdio da je Haverbeckova, koja je također poznata kao „nazi bakica”, proglašena krivom za poticanje mržnje tvrdnjama da je Holokaust bila fikcija i nije bilo plinskih komora u koncentracijskom logoru Auschwitz.

Unatoč nekoliko prethodnih presuda, Haverbeckova još nije bila u zatvoru.

Ursula Haverbeck, inače notorno vatrena protivnica istine o masovnim ubojstavima Židova tijekom Holokausta, primila je još jednu presudu, ovaj put za tvrdnju na jednom događaju u Berlinu u siječnju prošle godine gdje je tvrdila da se holokaust nije dogodilo i nitko nije “plinificiran” u zloglasnom logoru smrti u Auschwitzu, za kojeg se tvrdi da je odnio 1,1 milijuna života ljudi između 1940. i 1945. godine, uglavnom Židova.

Haverbeck koji nije priznala krivnju, navodno je citirala knjigu kada je govorila na tom događaju. Međutim, nakon proučavanja pola-minutne snimke, sud je utvrdio da je to „bio njezin govor” i proglasio ju krivom. Argument njezinog odvjetnika da ovaj progon krši njezino pravo na slobodu govora, nije uspio osvojiti niti jedan bod kod sudca. Štoviše, dok je bila na suđenju, optužena je ponovila izjavu, navodi Der Spiegel.


Autorica za neo-nacističke magazine, Haverbeck nikada nije sakrivala svoje mišljenje da bi izrazila više-nego-kontroverzna uvjerenja bez obzira na posljedice.

Sljedeći mjesec joj je zakazano suđenje zbog sličnih optužbi u gradu Detmoldu, gdje joj prijeti osam mjeseca zatvora kojeg je sud dosudio u rujnu prošle godine. Optužbe se vrte oko njezina pisma gradonačelniku Deltmolda u kojem je tvrdila da je Auschwitz bio običan radni logor.

Pismo je bilo tempirano sa suđenjem bivšem SS stražaru u logoru smrti u Auschwitzu, Reinhold Hanningu, kojem se sudilo u Detmoldu. Sud je kraju osudio Hanninga na pet godina zatvora „zbog pomaganja u ubojstvu 170.000 ljudi.”

U kolovozu je Haverbeckovoj odbijena žalba na nadležnom sudu Verden u Donjoj Saskoj, što je povećalo njezinu zatvorsku kaznu od 10 mjeseci do dvije godine bez mogućnosti pomilovanja. Sud ju je proglasio krivom za poticanje na poricanje holokausta.

Prema njemačkom zakonu, poticanje mržnje predstavlja ne samo poticanje na mržnju ili nasilje prema određenoj skupini ljudi, već i odobravanje, negiranje ili umanjivanje nacističkih zločina.

Oni proglašeni krivim od strane suda se mogu suočiti sa zatvorskom kaznom do pet godina zatvora. Međutim, Haverbeckovoj tek prijeti zatvorska kazna, jer su presude u svezi njezinih predmeta još uvijek u tijeku.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,