Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Irska Postaje Prva Zapadna Država Koja će Oduzimati Pedofilima Državljanstvo i Putovnicu

Irska Postaje Prva Zapadna Država Koja će Oduzimati Pedofilima Državljanstvo i Putovnicu

irska-putovnicaIrska je postala prva zemlja Zapada koje će pedofilima ukinuti državljanstvo i oduzimati njihove putovnice i državni identitet

U pokušaju da spriječe pedofile od putovanja u inozemstvo, kampanja koju je vodio irski svećenik fra Shay Cullen je dovela do novih propisa koji osuđene pedofile ostaviti bez entiteta da bi ima se strogo ograničila putovanja.

Cullen, koji je rođen u Dublinu, rekao je da uvođenje ovakvog zakona dobro jer će spriječiti registrirane seksualne prijestupnika od putovanja u inozemstvo. On je također rekao da će od ovog zakona posebno imati koristi države u kojima su seksualni turizam i dječja prostitucije glavni problemi, izvještava Irishcentral.com.

Govoreći za list “Irish Examiner” Cullen je rekao: „To je podli zločin za svakoga tko putuje u inozemstvo da bi počinio zlostavljanje djece. Taj zakon je donesen u Australiji, ali želimo da i druge zemlje to slijede, a Irska će preuzeti vodstvo u EU u svezi toga.”

„Korist će biti vrlo velika u smislu zaštite djece. Kada više zemalja bude slijedilo australski potez, mnogo više djece će biti sigurnije od zlostavljača.”

74-godišnji svećenik, je rekao da je život za ugrožene žene i djecu na Filipinima „strašan”. Cullen radi sa djecom sa ulice od 1974. godine.

List Dubliner je objasnio da na Filipine svake godine putuju na stotine tisuća seksualnih turista.

Rekao je: „Zaštita ljudskih prava i dostojanstva žena i djece kao da ne postoji.”

„Vlade moraju donijeti zakon koji zabranjuje osuđenim seksualnim prijestupnicima putovanja u inozemstvo.”

„Zašto je međunarodnim i irskim seks turistima dopušteno da dođu ovdje i siluju našu djecu?”

Samo prošli tjedan, tim fra Cullena je spasio 12-godišnju djevojku koja je ostala trudna nakon što je bila silovana od strane susjeda, kao i 5-godišnjaka kojeg je silovao njezin otac.

Nezavisni političar Maureen O’Sullivan, član Odbora za vanjsku politiku, koji je radio sa Cullenom na ovom zakonu, nedavno je postavio parlamentarno pitanje irskom ministru vanjskih poslova Simon Coveneyu. Coveney je naglasio da je irska vlada „predana u borbi protiv seksualnog zlostavljanja djece na svaki mogući način.”

Australija je donijela oštri novi zakon o putovnicama koji je uveden prije četiri mjeseca. U sklopu njega će se oduzeti putovnice 20.000 ljudi koji su služili svoje kazne za pedofiliju, i koji se još uvijek nadgledaju u skladu sa registrom “Australian National Child Offender Register”.

Procjenjuje se da će 2.500 novih slučajeva biti dodano u Australiji svake godine. Samo u 2016. godini, procjenjuje se da je oko 800 seksualnih pedofilskih prijestupnika putovalo u inozemstvo iz Australije.

Otac Cullen je bio nominiran, uz 318 ostalih, za Nobelovu nagradu za mir prošlog tjedna. Nagrada je dodijeljena u timu stručnjaka za ukidanje nuklearnog oružja. (IC)
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,