Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » SVJETLO NA KRAJU TUNELA: U ovaj njemački grad ne smije se više useliti niti jedan imigrant

SVJETLO NA KRAJU TUNELA: U ovaj njemački grad ne smije se više useliti niti jedan imigrant

imigranti-njemacka-gradRegionalna Vlada je objasnila da se odlučila na takav potez zbog “izuzetno velike imigracije” i razloga povezanih s integracijom imigranata

Imigranti u Njemačkoj više se neće smjeti nastaniti u gradu Salzgitteru u Donjoj Saskoj na temelju dekreta koji je izdalo regionalno Ministarstvo unutarnjih poslova, piše Local.

Regionalna Vlada je objasnila da se odlučila na takav potez zbog “izuzetno velike imigracije” i razloga povezanih s integracijom imigranata.

“Ovo je izvanredna mjera koja ima za cilj spriječiti društvenu isključenost imigranata”, stoji u odluci.

Još dva grada očekuju zabranu

Vlasti u još dva grada Donje Saske, Wilhelmshavenu i Delmenhorstu, u kojem je također zabilježen velik priljev izbjeglica, očekuju da će sličan dekret regionalna Vlada donijeti i za njihova područja i spriječiti daljnji dolazak izbjeglica.

Donja Saska je osnovala Fond za integraciju težak 10 milijuna eura iz kojeg se gradovima i općinama pomaže u zbrinjavanju izbjeglica. Još 10 milijuna eura bit će potrošeno sljedeće godine za istu namjenu.
 

 
(vecernji.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , ,