Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » TKO NAS TO TRUJE? Radioaktivne ─îestice Otkrivene Diljem Europe

TKO NAS TO TRUJE? Radioaktivne ─îestice Otkrivene Diljem Europe

europa-radioakZnanstvenici su otkrili tijekom pro┼ílog tjedna misteriozne radioaktivne ─Źestice diljem srednje i zapadne Europe

Prema Njema─Źkom uredu za za┼ítitu od zra─Źenja, pove─çane razine zra─Źenja sadr┼że ─Źestice rutenija-106, izotopa koji se koristi u lije─Źenju raka terapijom zra─Źenja.

Pove─çane razine rutenija-106 su otkrivene u zraku u Austriji, Francuskoj, Njema─Źkoj, Italiji i ┼ávicarskoj, pi┼íe Rt.com.

Iako du┼żnosnici ka┼żu da nema potrebe za panikom, oni ne znaju otkuda je materijal do┼íao. Povi┼íene razine zra─Źenja ne predstavljaju opasnost za ljudsko zdravlje. No, vjerujete li svojoj vladi?

ÔÇ×Nove analize izvora radioaktivnog materijala vjerojatno ukazuju na pu┼ítanje materijala u ju┼żnom UraluÔÇŁ, izjavio je Ured za za┼ítitu od zra─Źenja, ÔÇ×ali i druge regije u ju┼żnoj Rusiji ne mogu se isklju─Źiti.ÔÇŁ

Ured je rekao da, iako je samo detektirano prisustvo rutenija-106, to isklju─Źuje nesre─çe vezane za nuklearne elektrane.

Sli─Źni “nagli porasti” u detekciji radioaktivnih ─Źestica su se doga─Ĺali diljem Europe u pro┼ílosti, ali su rijetki.

U velja─Źi je su otkriveni tragovi radioaktivnog joda-131 u nekim dijelovima Europe, iako je izvor radioaktivnosti bio jako slab.

Francuski institut IRSN objavio je da su tragovi radioantivnosti otkriveni u Norve┼íkoj, Finskoj, Poljskoj, Njema─Źkoj, ─îe┼íkoj, Francuskoj i ┼ápanjolskoj.

POGLEDAJTE slu┼żbenu EU mapu radioaktivnosti (LINK).
 


 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , ,