Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » VELIKI ‘NAPREDAK’: Svjesno prenošenje HIV virusa i dobrovoljno davanje krvi sa virusom HIV-a nije više kazneno djelo u Kaliforniji

VELIKI ‘NAPREDAK’: Svjesno prenošenje HIV virusa i dobrovoljno davanje krvi sa virusom HIV-a nije više kazneno djelo u Kaliforniji

kalifornija-hivBiti zaražen HIV virusom nije zločin … ali da li je zločin svjesno prenošenje na vašeg seksualnog partnera?

Sramota je da se ovakav zakon donio takvom brzinom.

Kako je objavljeno na Twitteru, kalifornijski guverner Jerry Brown koji je potpisao zakon kojim je proglasio Kaliforniju otočištem za imigrante, sada je potpisao zakon koji kaže da više nije krivično djelo ako svjesno zarazite nekoga virusom AIDS-a.

Los Angeles Times je izvjestio:

Guverner Jerry Brown je potpisao zakon koji smanjuje kaznu iz krivičnog djela u prekršaj za svjesno prenošenje virusa HIV na svojeg spolnog partnera HIV bez da on zna da ste zaraženi.

Mjera se odnosi i na one koji daju krv, a nisu rekli u bolnici da su zaraženi virusom AIDS-a.
 


 
Moderna medicina danas omogućuje onima sa HIV-om da žive duže i gotovo eliminiraju mogućnost prijenosa, prema državnom senatoru Scott Wieneru i član skupštine Todd Gloria, autorima zakona. Napredak!
 

 
Biti zaražen HIV-om nije zločin … ali svjesno prenošenje na seksualnog partnera?

Igrom slučaja, vijesti iz Kalifornije su nastale istog dana kao i priča u New York Postu u kojoj je HIV-pozitivni frizer navodno bušio kondome kako bi zarazio ljude koje je upoznao preko interneta.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , ,