Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, Uncategorized » ISTINA MU UNIŠTILA ŽIVOT: Mladić iz Slavonije kojeg je silovao katolički svećenik pedofil završio u bolnici zbog živčanog sloma

ISTINA MU UNIŠTILA ŽIVOT: Mladić iz Slavonije kojeg je silovao katolički svećenik pedofil završio u bolnici zbog živčanog sloma

svecenik-djeca15-godišnji mladić iz Slavonije kojeg je silovao svećenik doživio je živčani slom zbog kojeg je hospitaliziran

Nakon što je svećeniku određena kazna od 730 sati društveno korisnog rada, mladić nije izdržao pritisak

“Ne mogu vjerovati da netko može dirati dijete i za to ne biti osuđen”

“Ne mogu vjerovati da netko može dirati dijete u sedmom ili osmom razredu i za to ne biti osuđen. Najviše u svemu tome me razbjesnila presuda gdje se govori da nije riječ o silovanju, a sam je čin napravljen bez pristanka”, rekao je za emisiju Provjereno na Novoj TV.

Unatoč preporuci da ne čita komentare na medijske napise o njegovom slučaju, mladić nije izdržao. Upravo ga je to slomilo, a najviše su ga pogodili oni komentari u kojima se krivnja svaljuje na njegovu majku.

“Bilo mi je teško sve ovo prolaziti ponovo, ali samo to učinio sam iz razloga što presuda treba meni donijeti duhovni mir. Htio sam biti svećenik, nisam dobio pravo na izbor u životu, na izbor i samostalno otkrivanje svoje seksualnosti. Smatram da je potrebno mijenjati zakon za ovakva zlodjela jer su kazne preblage. Da ovime spasimo i jedno dijete, mislim da smo već učinili puno”, rekao je iz svog kreveta na odjelu psihijatrije jedne hrvatske bolnice.

Žalba na presudu

Najavio je žalbu na presudu.

“S obzirom na sve okolnosti počinjenja kaznenog djela i činjenicu da se radi o teškom kaznenom djelu protiv spolne slobode, ovo državno odvjetništvo izrečenu kaznenopravnu sankciju smatra neprimjerenom i protivnom svrsi kažnjavanja te će stoga, po primitku pisanog otpravka presude, podnijeti žalbu protiv navedene presude”, stoji u njihovom službenom izvješću.

“To znamo samo ti, Bog i ja”

“Svećenika se optužnicom teretilo da je u noći između 5. i 6. siječnja 2002. godine u crkvenim prostorijama u jednom mjestu u Slavoniji i Baranji silovao dječaka koristeći njegovu nedovoljnu emocionalnu razvijenost i prethodno stvorenu duhovnu i psihičku ovisnost o sebi kroz duhovno savjetovanje. Nakon što je dječaku ponudio pivo za vrijeme prijateljskog druženja, svećenik je otišao u kupaonicu za 15-godišnjakom, prišao mu s leđa i neprikladno ga dirao, a potom ga odveo u susjednu sobu i položio na krevet gdje je legao na njega i bez dječakove privole silovao ga”, piše Glas Slavonije.

Prema presudi, svećenik je te večeri dočekao dječaka u ‘bademantilu’, nudio ga pivom dok su gledali utakmicu i tražio da ga izmasira. Potom ga je silovao.

Nakon svega, dječak se pokušao ubiti, a istražiteljima je ispričao da, nakon što ga je silovao, svećenik je dječaku rekao: “To znamo samo ti, Bog i ja.”

I prije silovanja svećenik se ‘trljao’ o dječaka

Prema navodima iz optužnice, svećenik se i ranije ‘trljao’ o dječaka ministranta dok su bili nasamo.
Optuženi i osuđeni svećenik na sudu je tvrdio da nije kriv te da je dječak njega proganjao i poljubio ga, no da ga je on odbio. No sud u svećenikove tvrdnje nije povjerovao. Dvije godine nakon ovog događaja, svećenik se navodno ispričao žrtvi.

Svećenik je nekoliko puta premješten, ali iz biskupije tvrde kako to nema veze s prijavom dječakove majke.

Svećenik je nekoliko puta premještan u posljednje dvije godine

Nakon što joj je sin sve ispričao u detalje, majka silovanog djeteta o svemu je izvijestila biskupiju, o čemu je na sudu posvjedočio i jedan visokopozicionirani svećenik koji je potvrdio dolazak majke dječaka u crkveni ured.

On je na sudu kazao kako mu je majka oštećenog dječaka rekla kako smatra neprimjerenim druženje između svog sina i spomenutog svećenika, no da nije spominjala nikakve seksualne odnose.

Iako je nepravomoćno osuđeni svećenik u međuvremenu promijenio nekoliko župa, iz biskupije je objašnjeno kako njegov premještaj nema nikakve veze s prijavom majke žrtve, već s redovitim premještajima svećenika.

Reportažu iz emisije Provjereno možete pogledati na ovom linku (od 23. minute): https://youtu.be/1mXIHizDdK0
 

(index.hr)

Filed under: MEDIJI, Uncategorized · Tags: , , , , , , ,