Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » EKSKLUZIVNO: AMERIKA ZAPOČELA GRADNJU PROTOTIPA ZIDA PREMA MEKSIKU! ŠTO ĆE NA OVO REĆI ANGELA MERKEL?

EKSKLUZIVNO: AMERIKA ZAPOČELA GRADNJU PROTOTIPA ZIDA PREMA MEKSIKU! ŠTO ĆE NA OVO REĆI ANGELA MERKEL?

meksiko-zidPočetak gradnje predloženog graničnog zida očekuje da će pružiti fizičku barijeru između SAD-a i Meksika

Trenutno se zid gradi u San Diegu.

Fotografije objavljene na Twitter stranici američke Carinske kontrole i granične zaštite u srijedu pokazuju razne građevinske radove koji su tijeku od prošlog utorka u južnoj Kaliforniji u blizini grada Tijuane u Meksiku.

Trumpova uprava odabrala je šest tvrtki prošlog mjeseca koje će proizvesti osam zidnih prototipova, od kojih su četiri biti proizvedene od betona, a četiri druga prototipa će biti konstruirana uz pomoć „alternativnih ili drugih materijala.”

„Građevinske tvrtke, Fisher Sand & Gravel Company, Texas Sterling Construction Company, a RS Yates and Sons će svaka dobiti do 300 milijuna dolara za izgradnju prototipova čvrstog betonskog zida”, prenosi Washington Examiner .

Struktura će biti visoka od 6 do 10 metara, a vjerojatno će se proizvesti na taj način da bi ispunila zahtjeve američke granične policije, navodi se u dopisu.

Kongres je odobrio u srpnju 1,6 milijardi dolara za izgradnju zida, a Odbor domovinske sigurnosti je u srijedu odobrio još dodatnih 10 milijardi dolara za zakon o sigurnosti granica.

Ambiciozni potez vlade se nastavlja unatoč brojnim prigovorima.

Ranije ovog mjeseca u kalifornijski odvjetnik je najavio tužbu u kojoj tvrdi da zid narušava državne „prirodne resurse, ekonomske interese, proceduralna prava i suverenitet, te povrede Ustava Sjedinjenih Američkih Država.”

Gradski čelnici u gradu Brownsville u državi Texas, u kolovozu su također usvojili rezoluciju koja se suprostavlja izgradnji zida.

Agencija očekuje da će prototipovi biti završen u roku od 30 dana. (Infowars)
 

 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,