Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Američka vojska pobila 45 nedužnih civila u Siriji

Američka vojska pobila 45 nedužnih civila u Siriji

raka-sirija-napadAmerička vojska je zaklala najmanje 45 nedužnih civila u Siriji nakon provođenja zračnih napada koji su ciljali četvrt al-Touse’eiyah u gradu Al-Raki

Prema lokalnim izvorima vijesti u ponedjeljak, američki zrakoplovi su namjerno ciljali građane u javnosti pod krinkom napada na ISIS.

Incident je došao samo dan nakon što je tzv. sirijski “Opservatorij za ljudska prava” izvijestio je da je više od 3.000 ljudi, uključujući i gotovo 1.000 civila ubijeno u posljednjih mjesec dana u Siriji, izvijestio je Presstv.com.

Američke koalicija vodi zračne napade protiv onoga za što oni kažu da su ISIS-ovi ciljevi unutar Sirije od rujna 2014., bez odobrenja sirijske vlade u Damasku vlade ili mandata UN-a.

Vojni savez je u više navrata optužen da cilja i ubija sirijske civile. On je također pokazao veliku nesposobnost da ostvari svoj deklarirani cilj uništavanja ISIS-a.

Sirijsko Ministarstvo vanjskih poslova i iseljenika, je u dva odvojena pisma poslana glavnom tajniku UN-a Antonio Guterresu i rotirajućem predsjedniku Vijeća sigurnosti UN-a Amr Abdellatif Aboulattau 24. kolovoza, izjavilo da je koalicija na čelu sa SAD-om počinila ratne zločine i zločine protiv čovječnosti putem zračnog bombardiranja stambenih četvrti u sirijskim gradovima. (PressTv)

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,