Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Proveden najveći ruski zračni napad ikada u kojem je ubijeno 2400 ISIS-ovih terorista – MEDIJI ŠUTE!

Proveden najveći ruski zračni napad ikada u kojem je ubijeno 2400 ISIS-ovih terorista – MEDIJI ŠUTE!

rusija-napad-zrakRusija je ubila oko 2.400 ISIS-ovih militanata u svojoj najvećem ikada zračnom napadu protiv terorističkog režima do danas

Usred globalne medijske šutnje, rusko Ministarstvo obrane potvrdilo je da su zračni napadi provedeni u Siriji između 19. rujna i 29. rujna, rezultirali smrću 2,359 militanata i ostavili oko 2.700 militanata u kritičnom stanju.

„Teroristička organizacija Islamske države i Al-Nusre pretrpile su svoje najteže gubitke u posljednjih nekoliko mjeseci. Zbog učinkovitih operacija ruskih snaga, oni su ozbiljno oslabljeni„ – navodi se u priopćenju iz ministarstva, koje je objavljeno u subotu, piše RT.

Ministarstvo je priopćilo da su u napadima koji su trajali više od 11 dana ruski zrakoplovi uništili 67 militantnih centara, 51 skladišta oružja, 27 tenkova, 21 raketnih bacača i gotovo 200 specijaliziranih vozila koje su pripadale islamističkim pobunjenicima.

Ministarstvo je priopćilo da su zračni udari pomogli da se otjeraju kontra-napadi militanata u pokrajinama Idlib i Deir ez-Zor. Regija na iračkoj granici, Deir ez-Zor je preživjela neke od najtežih borbi općenito u Siriji u posljednjih nekoliko mjeseci.
 

 
„Uz pomoć ruskog ratnog zrakoplovstva, sirijska vojska trenutno završava opkoljivanje i uništenje velike islamske državne sile, koja broji oko 1.500 boraca, koji su napali iz Iraka, u istočnom dijelu Deir ez-Zora”, priopćilo je ministarstvo.

30. rujna se obilježava druga godišnjicu sudjelovanja Ruske vojske u sirijskom sukobu, po nalogu Vlade Bashar al-Assada. Moskva je nedavno rekla da vladine snage napokon imaju kontrolu nad 87 posto teritorija zemlje.
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,