Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Sirija želi diplomatski izbacivati američke vojnike iz zemlje, a ako ne uspije – razmotrit će ‘ostale varijante’

Sirija želi diplomatski izbacivati američke vojnike iz zemlje, a ako ne uspije – razmotrit će ‘ostale varijante’

bashar-sad-vojskaMinistar vanjskih poslova Sirije nije otkrio na koje “druge varijante” točno misli

Vlada Sirije namjerava diplomatskim putem riješiti problem vojne nazočnosti SAD na svojem teritoriju, ali će razmotriti i druge mjere ako diplomacija ne da rezultate – izjavio je ministar vanjskih pslova Walid Muallem.

Ministar vanjskih poslova Sirije dodatno je pojasnio ovu poziciju službenog Damaska:

“Kucat ćemo na sva diplomatska vrata jer su američke trupe u Siriji nezakonite. Vlada Sirije im nije dala odobrenje. Kada postane jasno da je diplomacija nemoćna, razmotrit ćemo i druge varijante”.

Muallem nije otkrio na koje “druge varijante” točno misli, ali je dodao:

“Sirijska vlada će djelovati u okviru suvereniteta, neovisnosti i teritorijalnog integriteta Sirije. Amerikanci su došli k nama, a ne mi k njima.”

I bez posebnog pojašnjenja, jasno je da će barem jedna od “varijanti” biti vojna.

A do toga zaista može doći, svjedoči i procjena ministra vanjskih poslova Irana – Mohammad Javad Zarif – da je Amerikancima važnije da Damask ne preuzme kontrolu nad granicom sa Irakom nego proklamirani cilj uništenja Islamske države.

Zarif je u tom kontekstu posebno naglasio da njegova zemlja u Siriji nema nikakve skrivene planove i ambicije i da je jedini cilj Teherana – potpuno uništenje Islamske države.

On je naglasio da pouzdano zna da Vladimir Putin želi političko rješenje u Siriji, ali je izrazio sumnju da to želi Donald Trump i neki saveznici Sjedinjenih Država.
 
(fakti.org)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , ,