Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » PUT PREMA 3. SVJETSKOM RATU? Putin se napokon umiješao! Šalje ruske vojnike na granicu Sjeverne Koreje

PUT PREMA 3. SVJETSKOM RATU? Putin se napokon umiješao! Šalje ruske vojnike na granicu Sjeverne Koreje

kina-koreja-rusijaČini se da se Rusija priprema za rat dok se njezini vojnici navodno gomilaju na granici Sjeverne Koreje granice samo dan nakon što je Rusija uspješno izvršila test balističke rakete

Veliki broj ruskih vojnika je ovaj tjedan viđen u blizini prijelaza Khasan.

Također je izviješćeno da postrojbe patroliraju na vrhu Zaozyonara, povijesnom mjestu susreta između Sjeverne Koreje, Kine i Rusije.

Ministar vanjskih poslova Sjeverne Koreje je rekao novinarima ranije ovog tjedna da je Donald Trump objavio rat njihovoj zemlji i da se Pjongjang pridržava prava da poduzme protumjere protiv američkih prijetnji, uključujući i obaranje američkih bombardera.

Ratni strahovi su eskalirali nakon što je Trump upozorio da će „potpuno uništiti” Sjevernu Koreju ako treba.

Rusija je zabrinuta zbog nakupljanja američkih vojnika u Južnoj Koreji, dok Donald Trump i Kim Jong-un nastavljaju rat riječima.

Moskva je ranije negirala preseljenje većeg broja vojnika u pogranična područja, dok su napetosti između SAD-a i Sjeverne Koreje dosege točku vrenja.

Ranije ove godine, kretanje teškog naoružanja prema granici također je uhvaćeno kamerom.

Frants Klintsevich, potpredsednik prvi zamjenik ruskog Odbora za obranu i sigurnost gornjeg doma, upozorio je da se svaka američki akcija protiv Sjeverne Koreje vidi kao neprijateljstvo prema Rusiji zbog njihove zajedničke granice.

Predsjednik Putin je naznačio da će svijet morati prihvatiti nuklearno naoružanu Sjevernu Koreju, upozoravajući da će ova nacija radije „jesti travu”, nego biti bez oružja.

Dok se gomilaju nove vojne snage oko Sjeverne Koreje, Rusija je prije neku noć testirala i ispalila inter-kontinentalne balističke rakete.

Ta akcija, u jugozapadnoj ruskoj regiji Astrahan, došla je nakon tjedana prepirki oko kontroverzne vojne vježbe u Europi.

Rusija također provodi niz vojnih manevara sa Kinom u posljednjih nekoliko tjedana, navodi Express.co.uk.

Vojni stručnjaci vjeruju da zemlja pokušava pokazati svoju vojnu moć među tinjajućim napetostima oko Korejskog poluotoka.

Chatham House tvrdi da ove vojne vježbe pokazuju da Rusija trenira ratne scenarije koji uključuju vojnike NATO-a u slučaju sukoba ili zauzimanja područja.

To dolazi nakon što je sjevernokorejski ministar vanjskih poslova Ri Yong Ho u ponedjeljak optužio američkog predsjednika za proglašenje rata.

Ri je zaprijetio da će Pjongjang oboriti američke borbene zrakoplove koji lete u blizini Korejskog poluotoka nakon što je američke bombardere Trump poslao prošle subote.

Sjevernokorejski ministar je reagirao na Twitter komentare gospodina Trumpa u kojima je naveo da Kim i Ri „neće biti ovdje mnogo dulje”, ako provedu svoje prijetnje prema SAD-u.

G. Trump je izjavio da je svaka vojna opcija SAD-a „razorna” za zemlju, ali je tvrdio da radije ne koristi silu.

„To se zove vojna opcija. Ako ćemo je morati provesti, hoćemo.”
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,