Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » BORBA PROTIV TERORIZMA: Kineska vlada naredila svim muslimanima da predaju svoje kopije Kurana i tepihe za molitvu ili će se suočiti sa ‘oštrim kaznama’

BORBA PROTIV TERORIZMA: Kineska vlada naredila svim muslimanima da predaju svoje kopije Kurana i tepihe za molitvu ili će se suočiti sa ‘oštrim kaznama’

muslimani-kinaKineska vlast navodno je započela svoju kampanju protiv muslimana u sjeverozapadnoj kineskoj regiji Xinjiang

Prema izvorima u regiji, dužnosnici upozoravaju četvrti i džamije da etnička manjina muslimanskih obitelji mora predati sve vjerske predmete, uključujući Kuran i molitvene prostirke.

Oni koji se neće pridržavati zakona biti će biti strogo kažnjeni ako budu otkriveni.

Prema Radiju Slobodna Azija, izvješća o kampanji su se pojavila u regijama Kashgar, Hotan i drugim krajevima počevši od prošlog tjedna.

Glasnogovornik egzil Svijetske Ujgurske kongresne skupine, Dilxat Raxit je rekao da je primio obavijest da svaka etnička Ujgurska skupina mora predati sve religijske predmente povezane sa islamom iz vlastitog doma, navodi Dailymail.co.uk.

Kopije Kurana i srodnih predmeta moraju biti zbrinuti u državnim tijelima, a obavijesti će biti emitirane preko WeChat-a, najpopularnije kineske društvene aplikacije.

Prema lokalnim dužnosnicima, vlast u Xinjiangu je ranije ove godine počela sa uklanjanjem svih Kurana objavljenih prije više od pet godina zbog ekstremnog sadržaja.

Kuran je uzet kao dio kampanje „Tri ilegalca i jedan predmet” koja je u tijeku u Xinjiangu, i koja je protiv „ilegalnih” vjerskih predmeta u vlasništvu uglavnom muslimanskih Ujgura.

Ova operacija zabranjuje „ilegalni” publicitet, vjerske aktivnosti, vjeronauk, i stavke za koje se vjeruje da su sredstvo terorizma, uključujući zapaljive predmete i noževe.

Ujgursko-Američka udruga je rekla je u nedavnom priopćenju da je Kina uvela nove propise koji dodatno inkriminiraju vjersku praksu i vjeru.

Ujgurski Projekt za ljudska prava zatražio je Kinu da poštuje međunarodne standarde ljudskih prava na slobodnu vjere i ciljajući Ujgure.

Kina tvrdi da se suočava s prijetnjama iz domaćih kultova i od strane radikalnog islama, međutim, kritičari su optužili Pekingu da provodi širi obrazac zlostavljanja, pritvaranja i zlostavljanja.

Prema kopiji propisa objavljenoj na službenim stranicama Državnog vijeća,najnovije mjere se fokusiraju na „održavanje zakona, blokiranje ekstremizma i napadanje kriminal”. (DM)
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,