Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » POVIJESNI PRESEDAN: Pedofil u Francuskoj oslobođen optužbe za silovanje 11-godišnje djevojčice! ‘Pristala je na odnos’

POVIJESNI PRESEDAN: Pedofil u Francuskoj oslobođen optužbe za silovanje 11-godišnje djevojčice! ‘Pristala je na odnos’

pedo-francuskaMuškarac (28) u Francuskoj oslobođen je optužbe za silovanje 11-godišnje djevojčice nakon što su tužitelji zaključili da je žrtva “pristala na spolni odnos” s napadačem, objavili su u ponedjeljak francuski mediji

U slučaju koji je zgrozio Francusku pedofil će biti optužen za seksualno zlostavljanje, ali ne i silovanje djevojčice.

Žrtvu je pronašao u parku i nagovorio da ode s njim u kuću sjeverno od Pariza “da bi ju naučio kako se ljubi”.

*Djevojčica je bila paralizirana od straha i nije se mogla braniti

Napadač ju je u kući silovao, a njena obitelj je izjavila da je djevojčica bila paralizirana od straha i nije se mogla obraniti, piše francuski portal Mediapart.

Međutim, pedofil neće biti kažnjen zbog silovanja jer “tijekom spolnog odnosa nije bilo prisiljavanja, pa se on smatra dogovornim”.

U francuskom zakonu stoji: “Seksualni zločini nad maloljetnicima mlađima od 15 godina bez nasilja, prisile i prijetnje kažnjivi su zatvorskom kaznom od 5 godina te novčanom kaznom od 75 000 eura”.

“Ne može se govoriti o pristanku u slučajevima silovanja maloljetnika”

Odvjetnica djevojčice Carine Diebolt izjavila je da je nevažno je li se djevojčica opirala ili ne: “U slučaju u kojem se radi o malom djetetu ne bismo uopće trebali raspravljati o ‘pristanku’ na odnos”.

Skupina za prava djece Le Voix de l’Enfant također je objavila: “Pitanje pristanka se uopće ne bi trebalo postavljati kada se radi o maloljetnim žrtvama silovanja”.
 
(index.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,