Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » HRVATSKI SVEĆENIK DOBIO 3 MJESECA DOBROTVORNOG RADA za silovanje djeÄaka kojem je prijetio: ‘Ovo znamo samo Bog, ti i ja’

HRVATSKI SVEĆENIK DOBIO 3 MJESECA DOBROTVORNOG RADA za silovanje djeÄaka kojem je prijetio: ‘Ovo znamo samo Bog, ti i ja’

svecenik-hrvSilovatelj dobio 730 sati društveno korisnog rada, što bi prema 8-satnom radnom danu iznosilo jedva 3 mjeseca

Žrtva, sada 31-godiÅ¡njak, ispriÄao je na sudu putem audiovideoureÄ‘aja da je prijavio seksualno zlostavljanje tek 2012. godine jer je tek tada shvatio Å¡to se zapravo dogodilo. Svećenik je dobio godinu dana…

Zbog silovanja tada 15-godiÅ¡njeg djeÄaka 42-godiÅ¡nji svećenik s podruÄja Slavonije i Baranje nepravomoćno je na Općinskom sudu u Osijeku osuÄ‘en na godina dana zatvora Å¡to je zamijenjeno za 730 sati druÅ¡tveno korisnog rada, javlja Glas Slavonije.

Svećenika se optužnicom tereti da je u noći na 6. sijeÄnja 2002. godine u crkvenim prostorijama u jednom mjestu u Slavoniji i Baranji silovao djeÄaka iskoristivÅ¡i njegovu nedovoljnu emocionalnu razvijenost i prethodno stvorenu duhovnu i psihiÄku ovisnost o sebi kroz duhovno savjetovanje.

DjeÄaku je ponudio pivo, tražio da ga izmasira, a prethodno ga je doÄekao u kućnom ogrtaÄu. Nakon Å¡to je 15-godiÅ¡njak otiÅ¡ao u kupaonicu svećenik je krenuo za njim i poÄeo ga neprikladno dirati.

Nakon toga ga je odveo u sobu, položio ga na krevet, legao na njega bez djeÄakove privole i silovao ga.

Nakon tog dogaÄ‘aja djeÄak se htio ubiti, a žrtva je ispriÄala da je nakon Å¡to ga je silovao, svećenik rekao: “Ovo znamo samo ti, Bog i ja”.

Navodno se i prije ovog dogaÄ‘aja svećenik “trljao” o djeÄaka, dok je ovaj bio ministrant.

Žrtva, danas 31-godiÅ¡njak, ispriÄao je na sudu putem audiovideoureÄ‘aja da je prijavio seksualno zlostavljanje tek 2012. godine jer je tek tada shvatio Å¡to se zapravo dogodilo.

Naveo je i da su se on i svećenik prestali viÄ‘ati 2011. godine. TakoÄ‘er, priznao je da mu je preko prijatelja prijetio jer mu je želio pokazati Å¡to je uÄinio.

Optuženi svećenik na sudu je tvrdio da nije kriv te da je djeÄak njega proganjao i ljubio. Sud to nije povjerovao, piÅ¡e 24sata.hr.

Nepravomoćno osuđeni svećenik u međuvremenu je promijenio nekoliko župa.
 
(24sata.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,