Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Od kada je Rusija ušla u rat – oslobođeno je 87,4% teritorija Sirije

Od kada je Rusija ušla u rat – oslobođeno je 87,4% teritorija Sirije

sirija-rusija-oslobERDOGAN ĆE PREDLOŽITI PUTINU DA TURSKA VOJSKA BUDE U ZONI ‘IDLIB, A RUSKA OKO NJE

Visoki predstavnici američke Koalicije za Bliski Istok i ruska komanda u Siriji sastali su se kako bi dogovorili “mjere za posredovanje sukoba”

Glasnogovornik američkog Odjela Ryan Dylan rekao je tim povodom:

“Bio je to otvoren razgovor, očima u oči. Na stolu su bile karte i grafikoni. Razgovarano je o tome kako izbjeći da dvije strane pucaju jedna na drugu, čak i nenamjerno. Također je bilo riječi o tome kako naše zračne snage mogu nesmetano podržati naše snage na terenu protiv islamske države.”

Dillon nije otkrio gdje je do ovog susreta došlo.

Novine ruskog ministarstva obrane “Krasnaya Zvezda” istodobno je najavio da je u dvije godine od kada je Rusija pomogla vladi u Damasku, 87,4% teritorija Sirije je oslobođeno od terorista.

U posljednje dvije godine, rusko zrakoplovstvo je izvršilo 92.000 zračnih udara protiv terorista i njihovih položaja i objekata.

Novine navode da je 97 posto objekata pod kontrolom ISIS-a uništeno, uključujući 8.330 komandnih mjesta i 6.770 manjih i većih skladišta oružja i streljiva.

U međuvremenu se oglasio i turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, najavivši da će s Vladimirom Putinom razgovarati o sudjelovanju svoje zemlje u rješavanju problema sa sirijskom provincijom Idlib koja je tvrđava sirijske Al Kaide (Džebhat an-Nusra) i njezinih saveznika.

Iz Idliba je 19. rujna došao napad na položaje sirijske vojske i položaj ruske vojne policije, a Erdogan će ruskom lideru predložiti da turska vojska osigurava red unutar zone deeskalacije “Idlib”, dok bi ruski vojnici držali pod kontrolom prostor oko nje.
 
(fakti.org)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , ,