Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » MUHAMED JE NAJPOPULARNIJE DJEÄŒJE IME U VELIKOJ BRITANIJI VEĆ PETU GODINU ZAREDOM

MUHAMED JE NAJPOPULARNIJE DJEČJE IME U VELIKOJ BRITANIJI VEĆ PETU GODINU ZAREDOM

premijerka-vbCivilizacijski džihad prikazan je u drastiÄnoj demografskoj smjeni u Velikoj Britaniji

Muhamed je najpopularnije ime koje se daje muÅ¡kim bebama na podruÄju Londonua i West Midlandsa u 2016. godini, i ima najviÅ¡i rezultat u cijeloj Engleskoj i Walesu u godini kada se izuzmu male varijacije u pravopisu.

GodiÅ¡nje izdanje najpopularnijih imena djeÄaka i djevojÄica od strane Ureda za nacionalnu statistiku takoÄ‘er otkriva da je Muhamed kao tradicionalno popularno ime da djeÄake potisnulo ime William iz prvih deset u proÅ¡loj kalendarskoj godini.

Dok su statistiÄki podaci pokazali da je najpopularnije ime za djeÄake i djevojÄice, Oliver i Olivia, odluka Ureda da prihvati male varijacije imena Muhamed kao jedno ime dovela je muslimansko ime zapravo na prvom mjesto po popularnosti, a ne na osmo kao Å¡to je reÄeno, prenosi Breitbart.

Varijacije u imenu kao Å¡to su Muhammed, Mohammed i Mohammad mogu doći iz neprecizne prirode translitera arapskih imena na engleski. Muhamed i druga sliÄna izvedena imena islamskog proroka, koja se Äesto daju muslimanskim djeÄacima u Äast vjerske figure, zauzeli su prvo mjesto u Engleskoj i Walesu svake godine od 2011. godine do danas.
 

 
U svemu, bilo je 7.084 roÄ‘enih djeÄaka sa imenima Muhammeda, Muhammeda i Mohammeda u 2016. – ispred službenog imena djeÄaka Oliver, kojih je u 2016. godini bilo 6.623.

Breitbart London je izvijestio je tijekom ovog desetljeća ovo ime stalno u usponu. Podaci iz 2015. pokazuju da je Muhammed bio 12. po popularnosti, ali je bio na prvom mjestu kada je bio u kombinaciji sa drugim imenima koja su izvedena iz osnovnog imena Muhamed. Podaci iz 2014. govore da je ime bilo na 14. mjestu, a 2013. na 15. mjestu.

Dok se mijenja demografija i stavovi diljem Engleske i Walesa koji vode ove promjene, Å¡to se jasno vidi iz statistike, one su joÅ¡ vidljivije na odreÄ‘enim podruÄjima. U multikulturalnim podruÄjima kao Å¡to su London i West Midlands, Muhamed je najpopularnije djeÄakovo ime, Äak i ako se ne uzmu u obzir i druga imena koja su izvedenica ovog imena.

Predviđa se da će do kraja ovog desetljeća London postati grad u kojem će manjina biti autohtoni Britanci.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,