Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » MUHAMED JE NAJPOPULARNIJE DJEČJE IME U VELIKOJ BRITANIJI VEĆ PETU GODINU ZAREDOM

MUHAMED JE NAJPOPULARNIJE DJEČJE IME U VELIKOJ BRITANIJI VEĆ PETU GODINU ZAREDOM

premijerka-vbCivilizacijski džihad prikazan je u drastičnoj demografskoj smjeni u Velikoj Britaniji

Muhamed je najpopularnije ime koje se daje muškim bebama na području Londonua i West Midlandsa u 2016. godini, i ima najviši rezultat u cijeloj Engleskoj i Walesu u godini kada se izuzmu male varijacije u pravopisu.

Godišnje izdanje najpopularnijih imena dječaka i djevojčica od strane Ureda za nacionalnu statistiku također otkriva da je Muhamed kao tradicionalno popularno ime da dječake potisnulo ime William iz prvih deset u prošloj kalendarskoj godini.

Dok su statistički podaci pokazali da je najpopularnije ime za dječake i djevojčice, Oliver i Olivia, odluka Ureda da prihvati male varijacije imena Muhamed kao jedno ime dovela je muslimansko ime zapravo na prvom mjesto po popularnosti, a ne na osmo kao što je rečeno, prenosi Breitbart.

Varijacije u imenu kao što su Muhammed, Mohammed i Mohammad mogu doći iz neprecizne prirode translitera arapskih imena na engleski. Muhamed i druga slična izvedena imena islamskog proroka, koja se često daju muslimanskim dječacima u čast vjerske figure, zauzeli su prvo mjesto u Engleskoj i Walesu svake godine od 2011. godine do danas.
 

 
U svemu, bilo je 7.084 rođenih dječaka sa imenima Muhammeda, Muhammeda i Mohammeda u 2016. – ispred službenog imena dječaka Oliver, kojih je u 2016. godini bilo 6.623.

Breitbart London je izvijestio je tijekom ovog desetljeća ovo ime stalno u usponu. Podaci iz 2015. pokazuju da je Muhammed bio 12. po popularnosti, ali je bio na prvom mjestu kada je bio u kombinaciji sa drugim imenima koja su izvedena iz osnovnog imena Muhamed. Podaci iz 2014. govore da je ime bilo na 14. mjestu, a 2013. na 15. mjestu.

Dok se mijenja demografija i stavovi diljem Engleske i Walesa koji vode ove promjene, što se jasno vidi iz statistike, one su još vidljivije na određenim područjima. U multikulturalnim područjima kao što su London i West Midlands, Muhamed je najpopularnije dječakovo ime, čak i ako se ne uzmu u obzir i druga imena koja su izvedenica ovog imena.

Predviđa se da će do kraja ovog desetljeća London postati grad u kojem će manjina biti autohtoni Britanci.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,