Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Velika Britanija proglasila kritično stanje u državi zbog opasnosti od napada – na ulicama vojska!

Velika Britanija proglasila kritično stanje u državi zbog opasnosti od napada – na ulicama vojska!

london-vojskaIslamska država preuzela je odgovornost za eksploziju u vlaku londonske podzemne željeznice nakon što je ozlijeđeno 29 ljudi

lamska država preuzela je odgovornost za eksploziju u vlaku londonske podzemne željeznice koja je ozlijedila 29 ljudi, rekla je novinska agencija Amaq te militantne skupine.

“Eksploziju u metrou u Londonu izazvali su pripadnici Islamske države”, rekao je Amaq navodeći riječi sigurnosnog izvora.

Razina opasnosti od terorizma podignuta na kritičnu

Eksplozija u vlaku na postaji podzemne željeznice Parsons Green u Londonu rezultat je “detonacije improvizirane eksplozivne naprave” i detektivi sada tragaju za osumnjičenim, rekla je policija.

Premijerka Theresa May objavila je da je britanska razina opasnosti od terorizma podignuta na kritičnu s ozbiljne, nakon napada na vlak podzemne željeznice u Londonu.

Podizanje razine opasnosti na najvišu znači da se očekuje napad.

May je rekla u televizijskoj izjavi kako će se narednih dana na ulicama viđati naoružana policija i vojnici.

“U ovom razdoblju vojno osoblje će zamijeniti policajce u stražarenju na određenim zaštićenim mjestima kojoj javnost nema pristupa”, rekla je.
 

 
(vecernji.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,