Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Svećenik koji je silovao djecu zapalio je sam sebe da ‘spali grijehe’

Svećenik koji je silovao djecu zapalio je sam sebe da ‘spali grijehe’

svecenik-vatraBritanski katolički svećenik pedofil koji je proglašen krivim za silovanje djece u periodu od 20 godina se polio benzinom te se zapalio kako bi „spalio grijehe”

Tijelo 60-godišnjeg Martyn Nealea je pronađeno spaljeno u vrtu njegovog župnog stana, nakon istrage britanske policije u kojoj su razotkriveni njegovi „neviđeni” povijesni seksualni zločini.

Martynovo tijelo otkrila je njegova sestra Janis Chandler samo nekoliko trenutaka nakon što se zapalilo i trčao oko sela Hawley u Hampshireu, vrišteći.

Lokalni stanovnici zahtjevaju pravdu i pitaju se kako je svećeniku bilo dopušteno izaći na kraj sa toliko neotkrivenih zločina tijekom toliko godina.

Mrtvozornik North East Hampshirea Andrew Bradley rekao da su optužbe protiv gdin. Nealea ga natjerale „da prijeđe liniju”, bez obzira da li su istinite ili ne.

Pronađeno tijelo je bilo pokriveno u potpunosti „opeklinama trećeg stupnja i bilo crno od čađe”, i on je mogao biti identificiran samo po zubima.

Istraga je otkrila da je gospođa Chandler planirala predhodne večeri da ju gospodin Neale pokupi tako da mogu provesti dan sa njihovim roditeljima.

Nakon pokušaja da ga kontaktira tijekom dana, ona je otišla pronaći svog brata u crkveni Hawleyev vikarijat u mjestu Blackwater, Hampshire, gdje je živio, oko 4 sata poslijepodne.

Ona je rekla: „Imala sam ključ, pa sam sama ušla nakon što mi nije nitko otvorio na zvonjenje.

Ušla sam. On nije bio tamo tako da sam pogledala okolo. Njegovi automobili su bili parkirani ispred. Primijetila sam da su stražnja vrata bila otključana jer je lanac visio.

Otišla sam u vrt i, kad sam skrenula desno, vidjela sam sam kanistar za benzin.

Hodala sam dalje i ugledala nešto spaljeno na zemlji. Nisam bila sigurna na početku, ali shvatila sam da je tijelo kad sam prišla bliže.

Mogla sam vidjeti da je to tijelo jer sam prepoznala lice koje je bilo okrenuto prema dolje.”

Gospođa Chandler je tada nazvala policiju, koja je bila u mogućnosti preuzeti kontrolu nad situacijom.

Rekla je da je brat htio „pomoći svakome” i rekla da je bio „vrlo blizak sa obitelji”, i da su se viđali skoro svaki dan.

Detektiv Matt Deery, je rekao za medije da je gospodin Neale, koji je bio župnik u gradu Hawley već 20 godina, uhićen i da je bio na ispitivanju 17. srpnja u svezi sa povijesnim seksualnim prijestupima.

Deery je rekao da je gospodin Neale, koji nije bio oženjen i koji je živio sam, bio pušten bez optužbe uz bezuvjetnu jamčevinu nakon razgovora, ali je rekao da je „u tijeku još uvijek istraga”.

Gospođa Chandler je rekla da njen brat „nije razgovarao” o optužbama protiv njega, nego je rekla da je znala da je njezin brat suspendiran od strane Crkve.

Mrtvozornik gospodin Bradley je rekao da se gospodin Neale „učinkovito spalio” zbog navodnih seksualnih prijestupa.

On je rekao: „Da li su optužbe istinite ili lažne nije moja stvar, ali one su napravljene i jasno je da su imale negativan utjecaj na njega.” (TM)
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,